Hub 2 er et kontrolpanel til sikkerhedssystemet, der understøtter fotobekræftelse af alarmer. Det styrer driften af ​​alle tilsluttede enheder og interagerer med brugeren og sikkerhedsfirmaet. Enheden er kun designet til indendørs installation.

Navet rapporterer døre, der åbner, knuser vinduer, truslen om brand eller oversvømmelse og automatiserer rutinehandlinger ved hjælp af scenarier. Hvis udefrakommende kommer ind i det sikre rum, sender Hub 2 billeder fra MotionCam / MotionCam Outdoor bevægelsesdetektorer og underretter en patrulje af et sikkerhedsfirma.

Hub 2 har brug for internetadgang for at oprette forbindelse til Ajax Cloud-tjenesten. Kontrolpanelet har tre kommunikationskanaler: Ethernet og to SIM-kort. Hubben fås i to versioner: med 2G og 2G/3G/4G (LTE) modem.

Forbind alle kommunikationskanaler for at sikre en mere pålidelig forbindelse med Ajax Cloud og sikre mod afbrydelser i teleoperatørernes arbejde.

Du kan administrere sikkerhedssystemet og reagere på alarmer og hændelsesmeddelelser via iOS-, Android-, macOS- og Windows- apps . Systemet giver dig mulighed for at vælge, hvilke hændelser og hvordan du underretter brugeren: ved push-beskeder, SMS eller opkald.

Funktionelle elementer

ajax hub 2 4g
 1. Ajax-logo med LED-indikator.
 2. SmartBracket monteringsplade. Skub den ned med kraft for at åbne.

  Perforeret del er påkrævet for at aktivere sabotage i tilfælde af ethvert forsøg på at afmontere navet. Brække den ikke af.

 3. Strømkabelstik.
 4. Ethernet kabelstik.
 5. Slot til micro SIM 2.
 6. Slot til micro SIM 1.
 7. Navnets QR-kode og ID/servicenummer.
 8. Tamper.
 9. Power-knap.

Driftsprincip

Hub 2 understøtter op til 100 tilsluttede Ajax-enheder, som beskytter mod indtrængen, brand eller oversvømmelse og styrer elektriske apparater i henhold til scenarier eller via en app.

Hubben styrer driften af ​​sikkerhedssystemet og alle tilsluttede enheder. Til dette formål kommunikerer den med systemenhederne via to krypterede radioprotokoller:

1. Juveler — er en trådløs protokol, der bruges til at sende hændelser og alarmer fra Ajax trådløse detektorer. Kommunikationsrækkevidden er 2000 m uden forhindringer (vægge, døre eller konstruktioner mellem etager).

2. Wings er en trådløs protokol, der bruges til at overføre billeder fra MotionCam og MotionCam Outdoor detektorer. Kommunikationsrækkevidden er 1700 m uden forhindringer (vægge, døre eller konstruktioner mellem etager).

Hver gang detektoren udløses, udløser systemet alarmen på mindre end et sekund. I dette tilfælde aktiverer hubben sirenerne, starter scenarierne og giver vagtselskabets kontrolstation og alle brugere besked.

Anti-sabotage beskyttelse

Hub 2 har tre kommunikationskanaler: Ethernet og to SIM-kort. Dette gør det muligt at forbinde systemet til Ethernet og to mobilnetværk. Hubben fås i to versioner: med 2G og 2G/3G/4G (LTE) modem.

Kablet internet og mobil netværksforbindelse opretholdes parallelt for at give mere stabil kommunikation. Dette gør det også muligt at skifte til en anden kommunikationskanal uden forsinkelse, hvis nogen af ​​dem fejler.

Hvis der er interferens ved Jeweler-frekvenser, eller når jamming forsøges, skifter Ajax til en fri radiofrekvens og sender meddelelser til vagtselskabets og systembrugernes centrale overvågningsstation.

Ingen kan afbryde navet ubemærket, selv når anlægget er frakoblet. Hvis en ubuden gæst forsøger at afmontere enheden, vil dette straks udløse sabotage. Hver bruger og sikkerhedsfirmaet vil modtage udløsende meddelelser.

Hubben tjekker Ajax Cloud-forbindelsen med jævne mellemrum. Afstemningsperioden er angivet i hub-indstillingerne. Serveren kan underrette brugerne og sikkerhedsfirmaet inden for 60 sekunder efter afbrydelse af forbindelsen ved minimumsindstillinger.

Hubben involverer et backup-batteri, der giver 16 timers batterilevetid. Dette gør det muligt for systemet at fortsætte driften, selvom strømforsyningen er afbrudt på anlægget. Brug 12V PSU og 6V PSU for at øge batterilevetiden eller forbinde hubben til 6V eller 12V net .

OS Malevich

Hub 2 drives af realtidsoperativsystemet OS Malevich. Systemet er immunt over for vira og cyberangreb.

Over-the-air-opdateringer af OS Malevich åbner nye muligheder for Ajax-sikkerhedssystemet. Opdateringsprocessen er automatisk og tager minutter, når sikkerhedssystemet deaktiveres.

Videoovervågningsforbindelse

Du kan forbinde Dahua, Hikvision, Safire, EZVIZ og Uniview kameraer og DVR’er til Ajax sikkerhedssystem. Det er muligt at integrere tredjeparts videoovervågningsudstyr takket være understøttelsen af ​​RTSP-protokollen. Du kan tilslutte op til 25 videoovervågningsenheder til systemet.

Automatiseringsscenarier

Brug scenarier til at automatisere sikkerhedssystemet og reducere antallet af rutinehandlinger. Indstil sikkerhedsplanen, program handlinger for automatiseringsenheder (Relæ, WallSwitch eller Socket) som svar på en alarm ved at trykke på knappen eller efter tidsplan. Du kan oprette et scenarie eksternt i Ajax-appen.

Tilslutning til et sikkerhedsfirma

Ajax-sikkerhedssystemet kan tilsluttes en central overvågningsstation (CMS) hos sikkerhedsfirmaet. Listen over virksomheder, der forbinder systemet til den centrale kontrolstation, er i menuen Sikkerhedsselskaber (Enheder → Hub → Indstillinger  → Sikkerhedsselskaber).

Alle hændelser transmitteres i SurGard (Kontakt-ID), SIA (DC-09) og andre proprietære protokoller .

Vælg virksomheden, og klik på Send en anmodning , eller kontakt virksomhedens repræsentanter, der tilbyder tjenester på dit sted, for at arrangere forbindelsen.

LED indikation

ajax hub 2 4g

Ajax-logoet på hubfronten lyser rødt, hvidt eller grønt afhængigt af status for strømforsyningen og internetforbindelsen.

Tegn Begivenhed Bemærk
Lyser hvidt. To kommunikationskanaler er forbundet: Ethernet og SIM-kort. Hvis den eksterne strømforsyning er slukket, blinker indikatoren hvert 10. sekund.

Efter strømtab lyser hubben ikke med det samme, men begynder at blinke efter 180 sekunder.

Lyser grønt. Én kommunikationskanal er tilsluttet: Ethernet eller SIM-kort. Hvis den eksterne strømforsyning er slukket, blinker indikatoren hvert 10. sekund.

Efter strømtab lyser hubben ikke med det samme, men begynder at blinke efter 180 sekunder.

Lyser rødt. Hubben er ikke forbundet til internettet, eller der er ingen forbindelse til Ajax Cloud-tjenesten. Hvis den eksterne strømforsyning er slukket, blinker indikatoren hvert 10. sekund.

Efter strømtab lyser hubben ikke med det samme, men begynder at blinke efter 180 sekunder.

Lyser 180 sekunder efter strømtab og blinker derefter hvert 10. sekund. Den eksterne strømforsyning er afbrudt. LED-indikationsfarven afhænger af antallet af tilsluttede kommunikationskanaler.
Blinker rødt. Hubben er nulstillet til fabriksindstillinger.

Hvis din hub har en anden indikation, bedes du kontakte vores tekniske support . De vil hjælpe dig.

Ajax konto

ajax hub 2 4g

Sikkerhedssystemet konfigureres og administreres via Ajax-applikationer designet til iOS, Android, macOS og Windows.

Brug Ajax Security System-appen til at administrere en eller flere hubs. Hvis du har til hensigt at betjene mere end ti hubs, skal du installere Ajax PRO: Tool for Engineers (til iPhone og Android) eller Ajax PRO Desktop (til Windows og macOS). Du kan lære mere om Ajax-apps og deres funktioner her .

For at konfigurere systemet skal du installere Ajax-appen og oprette en konto. Husk, at det ikke er nødvendigt at oprette en ny konto for hver hub. Én konto kan administrere flere hubs. Hvor det er nødvendigt, kan du konfigurere individuelle adgangsrettigheder for hver facilitet.

Husk, at bruger- og systemindstillinger og indstillinger for tilsluttede enheder er gemt i hub-hukommelsen. Ændring af hub-administratoren nulstiller ikke indstillingerne for de tilsluttede enheder.

Forbinder hub’en til Ajax Cloud

Hub 2 har brug for internetadgang for at oprette forbindelse til Ajax Cloud-tjenesten. Dette er nødvendigt for driften af ​​Ajax-apps, fjernopsætning og kontrol af systemet og modtagelse af push-beskeder fra brugerne.

Centralenheden er forbundet via Ethernet og to SIM-kort. Hubben fås i to versioner: med 2G og 2G/3G/4G (LTE) modem. Vi anbefaler, at du forbinder alle kommunikationskanaler samtidigt for mere stabilitet og tilgængelighed af systemet.

Sådan forbinder du hub’en til Ajax Cloud:

 1. Fjern SmartBracket-monteringspanelet ved at skubbe det ned med kraft. Beskadig ikke den perforerede del, da den er nødvendig for at udløse sabotage, der beskytter navet mod adskillelse.
  ajax hub 2 4g
 2. Tilslut strøm- og Ethernet-kabler til de relevante stik, og installer SIM-kort.
  ajax hub 2 4g

  1 — Strømstik
  2 — Ethernet-stik
  3, 4 — Slots til installation af mikro-SIM-kort

 3. Tryk og hold tænd/sluk-knappen nede i 3 sekunder, indtil Ajax-logoet lyser.

Det tager op til 2 minutter for hubben at oprette forbindelse til internettet og opgradere til den nyeste version af OS Malevich, forudsat at der er en stabil internetforbindelse. En grøn eller hvid LED indikerer, at hub’en kører og er forbundet til Ajax Cloud. Husk også, at hubben skal være tilsluttet den eksterne strømforsyning for at blive opgraderet.

Hvis Ethernet-forbindelsen mislykkes

Hvis Ethernet-forbindelsen ikke er etableret, skal du deaktivere proxy- og МАС-adressefiltrering og aktivere DHCP i routerindstillingerne. Hubben modtager automatisk en IP-adresse. Derefter vil du være i stand til at opsætte en statisk IP-adresse for hub’en i Ajax-appen.

Hvis SIM-kortforbindelsen mislykkes

For at oprette forbindelse til mobilnetværket skal du bruge et mikro-SIM-kort med en deaktiveret PIN-kodeanmodning (du kan deaktivere den ved hjælp af en mobiltelefon) og et tilstrækkeligt beløb på din konto til at betale for tjenesterne til din operatørs takster.

Hvis hubben ikke opretter forbindelse til det cellulære netværk, skal du bruge Ethernet til at konfigurere netværksparametrene: roaming, APN-adgangspunkt, brugernavn og adgangskode. Kontakt din teleoperatør for at få support for at finde ud af disse muligheder.

Tilføjelse af en hub til Ajax-appen

ajax hub 2 4g
 1. Tilslut hub’en til internettet og strømforsyningen. Tænd for sikkerhedscentralen, og vent, indtil logoet lyser grønt eller hvidt.
 2. Åbn Ajax-appen. Giv adgang til de ønskede systemfunktioner for fuldt ud at bruge funktionerne i Ajax-appen og ikke gå glip af alarmer eller hændelser.
  • Sådan konfigurerer du push-meddelelser på iOS
  • Sådan konfigurerer du push-meddelelser på Android
 3. Klik på Tilføj hub .
 4. Vælg en passende metode: manuelt eller ved hjælp af en trin-for-trin vejledning. Hvis du opsætter systemet for første gang, skal du bruge trin-for-trin vejledning.
 5. Angiv navnet på hub’en og scan QR-koden eller indtast ID’et manuelt.
 6. Vent, indtil navet er tilføjet. Den sammenkædede hub vil blive vist i Enhederne  fanen.

Når du har tilføjet en hub til din konto, bliver du automatisk administrator af enheden. Ændring eller fjernelse af administratoren nulstiller ikke indstillingerne for hubben eller sletter tilsluttede enheder.

Administratorer kan invitere andre brugere til sikkerhedssystemet og bestemme deres rettigheder. Hub 2 understøtter op til 100 brugere.

Fejltæller

ajax hub 2 4g

Hvis der opdages en hub-fejl (f.eks. er der ingen ekstern strømforsyning tilgængelig), vises en fejltæller på enhedsikonet i Ajax-appen.

Alle fejl kan ses i hub-tilstandene. Felter med fejl vil blive fremhævet med rødt.

Hub ikoner

ajax hub 2 4g

Ikoner viser nogle af Hub 2-statusserne. Du kan se dem i Enhederfanen i Ajax-appen.

Ikon Værdi
SIM-kortet fungerer i 2G-netværk.
SIM-kortet fungerer i 3G-netværk.

Kun tilgængelig til Hub 2 (4G).

SIM-kortet fungerer i 4G-netværk.

Kun tilgængelig til Hub 2 (4G).

Ingen SIM-kort.
SIM-kortet er defekt, eller der er sat PIN-kode op til det.
Hub batteriopladningsniveau. Vises i trin på 5 %.

Lær mere

Hubfejl opdaget. Listen er tilgængelig på listen over hubtilstande.
Hubben er direkte forbundet med vagtselskabets centrale overvågningsstation.
Hubben er ikke direkte forbundet med vagtselskabets centrale overvågningsstation.

Navn oplyser

ajax hub 2 4g

Tilstandene inkluderer information om enheden og dens driftsparametre. Hub 2-tilstande kan ses i Ajax-appen :

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem, eller hvis du bruger en PRO-app.
 2. Gå til Enheder  fanen.
 3. Vælg Hub 2 fra listen.
Parameter Værdi
Defekt Klik på  åbner listen over hubfejl.

Feltet vises kun, hvis der registreres en fejl.

Cellulær signalstyrke Viser mobilnetværkets signalstyrke for det aktive SIM-kort.

Vi anbefaler at installere navet på steder med en signalstyrke på 2-3 bar. Hvis signalstyrken er 0 eller 1 bar, kan hub’en muligvis ikke ringe op eller sende en SMS om en hændelse eller alarm.

Batteriopladning Enhedens batteriopladningsniveau. Vises som en procentdel.

Lær mere

Låg Status for sabotage, der reagerer på demontering af hub:

 • Lukket — navlåget er lukket.
 • Åbnet — navet er fjernet fra SmartBracket-holderen.

Lær mere

Ekstern magt Ekstern strømforsyningsforbindelsesstatus:

 • Tilsluttet — hubben er tilsluttet ekstern strømforsyning.
 • Frakoblet — ingen ekstern strømforsyning er tilgængelig.
Forbindelse Forbindelsesstatus mellem hub’en og Ajax Cloud:

 • Online — hub’en er forbundet til Ajax Cloud.
 • Offline — hub’en er ikke forbundet til Ajax Cloud.
Mobildata Hubforbindelsesstatus til det mobile internet:

 • Forbundet — hubben er forbundet til Ajax Cloud via mobilt internet.
 • Afbrudt — Hubben er ikke forbundet til Ajax Cloud via mobilt internet.

Hvis hub’en har penge nok på kontoen eller har bonus SMS/opkald, vil den være i stand til at foretage opkald og sende SMS-beskeder, selvom statussen Ikke tilsluttet vises i dette felt.

Aktivt SIM-kort Viser aktivt SIM-kort:

 • SIM-kort 1 — hvis det første SIM-kort er aktivt.
 • SIM-kort 2 — hvis det andet SIM-kort er aktivt.

Du kan ikke skifte mellem SIM-kortene manuelt.

SIM-kort 1 Nummeret på det SIM-kort, der er installeret i det første slot. For at kopiere nummeret, klik på det.

Husk, at nummeret vises, hvis det er blevet tilsluttet SIM-kortet af operatøren.

SIM-kort 2 Nummeret på det SIM-kort, der er installeret i det andet slot. For at kopiere nummeret, klik på det.

Husk, at nummeret vises, hvis det er blevet tilsluttet SIM-kortet af operatøren.

Ethernet Internetforbindelsesstatus for hub’en via Ethernet:

 • Forbundet — hubben er forbundet til Ajax Cloud via Ethernet.
 • Afbrudt — hubben er ikke forbundet til Ajax Cloud via Ethernet.
Gennemsnitlig støj (dBm) Støjeffektniveau på hub-installationsstedet. De første to værdier viser niveauet ved Jeweler-frekvenser, og den tredje – ved Wings-frekvenser.

Den acceptable værdi er 80 dBm eller lavere. Installation af hubben på steder med højere støjniveauer kan føre til tab af signal fra tilsluttede enheder eller meddelelser om jamming-forsøg.

Overvågningsstation Status for direkte forbindelse af hubben til sikkerhedsselskabets centrale overvågningsstation:

 • Forbundet — hub’en er direkte forbundet til sikkerhedsselskabets centrale overvågningsstation.
 • Frakoblet — hub’en er ikke direkte forbundet til sikkerhedsselskabets centrale overvågningsstation.

Hvis dette felt vises, bruger vagtfirmaet en direkte forbindelse til at modtage hændelser og alarmer fra sikkerhedssystemet. Selvom dette felt ikke vises, kan sikkerhedsfirmaet stadig overvåge og modtage hændelsesmeddelelser via Ajax Cloud-serveren.

Lær mere

Hub model Navn på hubmodel.
Hardware version Hardware version. Ikke opdateret.
Firmware Firmware version. Kan fjernopdateres.

Lær mere

ID Hub-id (ID eller serienummer). Også placeret på enhedsboksen, på enhedens printkort og på QR-koden under SmartBracket-låget.

Hub-indstillinger

ajax hub 2 4g

Hub 2-indstillinger kan ændres i Ajax-appen :

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem, eller hvis du bruger en PRO-app.
 2. Gå til Enheder fanen og vælg Hub 2  på listen.
 3. Gå til Indstillinger ved at klikke på tandhjulsikoneti øverste højre hjørne.
 4. Indstil de nødvendige parametre.
 5. Klik på Tilbage for at gemme de nye indstillinger.

Indstillinger nulstillet

Nulstilling af hubben til fabriksindstillingerne:

 1. Tænd for navet, hvis det er slukket.
 2. Fjern alle brugere og installatører fra hubben.
 3. Hold tænd/sluk-knappen nede i 30 s — Ajax-logoet på navet begynder at blinke rødt.
 4. Fjern hub’en fra din konto.

Fejlfunktioner

Hub 2 kan give besked om eventuelle fejl. Fejl -feltet er tilgængeligt i enhedsstater . Klik pååbner listen over alle fejl. Bemærk, at feltet vises, hvis der registreres en fejl.

Tilslutning af detektorer og enheder

Hubben er inkompatibel med uartBridge og ocBridge Plus integrationsmoduler. Du kan heller ikke tilslutte andre hubs til den.

Når du tilføjer en hub ved hjælp af en trin-for-trin vejledning, bliver du bedt om at tilføje enheder, der beskytter lokalerne. Du kan dog afvise og vende tilbage til dette trin senere.

Før du forbinder en detektor eller enhed til en hub, skal du oprette mindst ét ​​rum. Rum bruges til at gruppere detektorer og enheder, samt til at øge informationsindholdet i notifikationer. Navne på enheder og rum vil blive vist i teksten til hændelsen eller alarmen i sikkerhedssystemet.

ajax hub2 4g

Sådan opretter du et rum i Ajax-appen :

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem, eller hvis du bruger en PRO Ajax-app.
 2. Gå til værelserne  fanen.
 3. Klik på Tilføj værelse .
 4. Giv den et navn. Hvis det er muligt, vedhæft eller tag et billede af rummet – dette vil gøre det nemmere at finde på listen.
 5. Klik på Gem .

For at ændre værelsesbilledet eller -navnet eller fjerne det, skal du gå til rumindstillingerne ved at trykke på tandhjulsikonetVærelserne menu.

Sådan tilsluttes en detektor eller enhed til hubben

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem, eller hvis du bruger en PRO Ajax-app.
 2. Gå til værelserne  fanen.
 3. Åbn rummet, og vælg Tilføj enhed .
 4. Navngiv enheden, scan dens QR-kode (eller indtast den manuelt), vælg en gruppe (hvis gruppetilstand er aktiveret).
 5. Klik på Tilføj – nedtællingen for at tilføje en enhed begynder.
 6. Følg instruktionerne i appen for at tilslutte enheden.

For at forbinde en enhed til hubben skal enheden være placeret inden for hubbens radiokommunikationsrækkevidde (i samme sikrede lokaler). Hvis forbindelsen mislykkes, skal du følge instruktionerne i brugervejledningen til den respektive enhed.

Begivenheder og alarmmeddelelser

Ajax-sikkerhedssystemet informerer brugeren om alarmer og hændelser ved hjælp af tre typer meddelelser: push-beskeder, SMS og telefonopkald. Notifikationsindstillinger kan kun ændres for registrerede brugere, der er forbundet til hubben.

Hub 2 understøtter ikke opkald og SMS-transmission ved hjælp af VoLTE-teknologi (Voice over LTE). Før du køber et SIM-kort, skal du sørge for, at det kun understøtter GSM-standarden.

Indtast app Systemhændelser Meddelelser
Fejlfunktioner
 • Tab af forbindelse mellem enheden og hub’en
 • Jamming
 • Lav batteriopladning i enhed eller hub
 • Maskering
 • Ændring af detektorlegemet
Push-meddelelser

SMS

Alarm
 • Indtrængen
 • Brand
 • Oversvømmelse
 • Tab af forbindelse mellem hub’en og Ajax Cloud-serveren
Opkald

Push-meddelelser

SMS

Begivenheder Push-meddelelser

SMS

Tilkobling / Frakobling
 • Tilkobling / Frakobling af hele lokaler eller gruppe
 • Slår nattilstand til
Push-meddelelser

SMS

Hubben underretter ikke brugere om åbningsdetektorer, der udløses i deaktiveret tilstand, når funktionen Klokkeklokke er aktiveret og konfigureret. Kun de sirener, der er tilsluttet systemet, giver besked om åbningen.

Hvad er Chime

Valg af placering til installation

Når du vælger en placering, skal du overveje tre hovedfaktorer:

 • Juvelersignalstyrke,
 • Vinger signalstyrke,
 • cellulær signalstyrke.

Find Hub 2 på et sted med en stabil Jeweller og Wings signalstyrke på 2-3 barer med alle tilsluttede enheder (du kan se signalstyrken med hver enhed på listen over stater for en respektive enhed i Ajax-appen).

Når du vælger et sted til installation, skal du overveje afstanden mellem enhederne og navet og eventuelle forhindringer mellem enhederne, der hindrer radiosignalpassagen: vægge, mellemgulve eller store genstande placeret i rummet.

For groft at beregne signalstyrken på installationsstedet, skal du bruge vores radiokommunikationsrækkeviddeberegner .

Den cellulære signalstyrke på 2-3 bar er nødvendig for korrekt stabil drift af SIM-kort installeret i hubben. Hvis signalstyrken er 0 eller 1 bar, kan vi ikke garantere alle hændelser og alarmer via opkald, SMS eller mobilt internet.

Sørg for at kontrollere Jeweller og Wings signalstyrke mellem navet og alle enheder på installationsstedet. Hvis signalstyrken er lav (en enkelt bjælke), kan vi ikke garantere en stabil drift af sikkerhedssystemet, da en enhed med lav signalstyrke kan miste forbindelsen til hubben.

Hvis signalstyrken er utilstrækkelig, kan du prøve at flytte enheden (hub eller detektor), da en flytning på 20 cm kan forbedre signalmodtagelsen betydeligt. Hvis det ikke har nogen effekt at flytte enheden, kan du prøve at bruge en rækkeviddeforlænger .

Hub 2 skal være skjult fra direkte visning for at reducere sandsynligheden for sabotage eller jamming. Husk også, at enheden kun er beregnet til indendørs installation.

Placer ikke Hub 2:

 • Udendørs. Hvis du gør det, kan det medføre, at enheden ikke fungerer korrekt eller ikke fungerer korrekt.
 • I nærheden af ​​metalgenstande eller spejle, for eksempel i et metalskab. De kan afskærme og dæmpe radiosignalet.
 • Inde i alle lokaler med temperatur og luftfugtighed uden for intervallet af tilladte grænser. Hvis du gør det, kan det medføre, at enheden ikke fungerer korrekt eller ikke fungerer korrekt.
 • Tæt på radiointerferenskilder: mindre end 1 meter fra routeren og strømkabler. Dette kan resultere i tab af forbindelse med hubben eller enheder, der er tilsluttet rækkeviddeforlængeren.
 • På steder med lav eller ustabil signalstyrke. Dette kan resultere i tab af forbindelse med tilsluttede enheder.
 • Mindre end 1 meter væk fra Ajax trådløse enheder. Dette kan resultere i tab af forbindelse med detektorerne.

Installation

Før du installerer navet, skal du sikre dig, at du har valgt den optimale placering, og at den overholder kravene i denne manual.

Når du installerer og betjener enheden, skal du følge de generelle elektriske sikkerhedsregler for brug af elektriske apparater og kravene i elektriske sikkerhedsforskrifter.

Sådan installeres hubben:

 1. Fastgør SmartBracket-monteringspanelet med medfølgende skruer. Når du bruger andre fastgørelseselementer, skal du sørge for, at de ikke beskadiger eller deformerer panelet. Brug mindst to fastgørelsespunkter ved fastgørelse. For at få sabotagemanden til at reagere på forsøg på at afmontere enheden, skal du sørge for at fastgøre det perforerede hjørne af SmartBracket.

  Brug ikke dobbeltklæbende tape til montering. Det kan få et nav til at falde. Enheden kan fejle, hvis den bliver ramt.

 2. Tilslut strømkablet, Ethernet-kablet og SIM-kortene til hubben. Tænd for enheden.
 3. Fastgør kablerne med en plastikholderplade. Dette vil reducere sandsynligheden for sabotage, da det kræver meget mere at rive et sikret kabel væk.
 4. Skub Hub 2 ind på monteringspanelet. Efter installationen skal du kontrollere sabotagestatussen i Ajax-appen og derefter kvaliteten af ​​panelfikseringen. Du vil modtage en besked, hvis der gøres forsøg på at rive navet af overfladen eller fjerne det fra monteringspanelet.
 5. Fastgør navet på SmartBracket-panelet med medfølgende skruer.

  Vend ikke navet på hovedet eller til siden, når det fastgøres lodret (f.eks. på en væg). Når det er korrekt fastgjort, kan Ajax-logoet læses vandret.

Vedligeholdelse

Tjek regelmæssigt Ajax-sikkerhedssystemets funktionsevne. Den optimale kontrolfrekvens er en gang hver tredje måned. Rengør kroppen for støv, spindelvæv og andre forurenende stoffer, når de kommer frem. Brug en blød og tør klud, der er velegnet til pleje af udstyr.

Brug ikke stoffer, der indeholder alkohol, acetone, benzin eller andre aktive opløsningsmidler til rengøring af navet.

Hvis hubbatteriet bliver defekt, og du ønsker at udskifte det, skal du bruge følgende vejledning:

Tekniske specifikationer

Generelle indstillinger
Klassifikation Kontrolpanel til sikkerhedssystem
Farve Hvid sort
Installationsmetode Indendørs
Kommunikation med Ajax Cloud
Hub 2 (2G) kommunikationskanaler 2 SIM-kort

 • 2G (GSM900/DCS1800 (B3/B8))

Ethernet

Hub 2 (4G) kommunikationskanaler 2 SIM-kort

 • 2G (GSM900/DCS1800 (B3/B8))
 • 3G (WCDMA 850/900/2100 (B1/B5/B8))
 • LTE (FDD B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28)

Ethernet

Kommunikation med enheder
Kommunikationsprotokoller Krypterede to-vejs radioprotokoller:

Juveler — til overførsel af hændelser og alarmer.
Vinger — til overførsel af billeder.

Radiokommunikationsrækkevidde Op til 2000 m uden forhindringer

Lær mere

Radiofrekvensbånd 866,0 – 866,5 MHz
868,0 – 868,6 MHz
868,7 – 869,2 MHz 905,0
– 926,5 MHz
915,85 – 926,5 MHz
921,0 – 922,0 MHz
(afhængigt af salgsregionen)
Radiosignalmodulation GFSK
Maksimal effektiv udstrålet effekt (ERP) ≤ 25 mW
Afstemningsinterval 12–300 s
(indstillet af administrator i appen)
Tid til alarmlevering fra detektor til hub 0,15 s
Tid til fotolevering fra detektor til hub op til 9 s ved standardindstillinger

Lær mere

Evner
Antal tilsluttede enheder op til 100 inklusive rækkeviddeforlængere og sirener
Antal tilsluttede ReX op til 5
Antal tilsluttede sirener op til 10
Antal sikkerhedsgrupper op til 9
Antal brugere op til 50
Video overvågning op til 25 kameraer eller DVR’er
Antal værelser op til 50
Antal scenarier op til 32

Lær mere

Central Monitoring Stations kommunikationsprotokoller
 • SurGard (kontakt-id)
 • SIA (DC-09)
 • Andre proprietære protokoller

Lær mere

Strømforsyning
Strømforsyning 110–240 V med en forudinstalleret strømforsyningsenhed
12 V med en alternativ strømforsyningsenhed 12V PSU
6 V med en alternativ strømforsyningsenhed 6V PSU
Backup batteri Li-Ion 2 Ah
(op til 16 timers batterilevetid med Ethernet deaktiveret)
Energiforbrug fra nettet 10 W
Anti-sabotage beskyttelse
Tamper +
Radiofrekvenshop +
Beskyttelse af svindel +
Låg
Driftstemperaturområde Fra -10°C til +40°C
Driftsfugtighed Op til 75 %
Dimensioner 163 × 163 × 36 mm
Vægt 362 g
Service liv 10 år