MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller  er en trådløs udendørs bevægelsesdetektor, der understøtter fotoverifikation af alarmer, Photo on Demand og Photo by Scenario funktioner.

Den har en justerbar rækkevidde af bevægelsesdetektion op til 15 meter. Enheden registrerer forsøg på at blokere udsynet takket være antimaskeringssystemet. Detektoren reagerer ikke på dyr op til 80 cm høje, når den er installeret og konfigureret korrekt.

Der kræves en hub for at detektoren kan fungere.

Liste over kompatible hubs og rækkeviddeforlængere

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller fungerer som en del af Ajax sikkerhedssystem og kommunikerer med hub’en via to sikre radioprotokoller; Detektoren bruger Jeweller til at sende alarmer og begivenheder og Wings til at sende billeder. Hub-kommunikationsrækkevidden er op til 1.700 meter i et åbent rum.

En version af detektoren uden understøttelse af funktionerne Photo on Demand og Photo by Scenarios kan også købes .

Funktionelle elementer

ajax motioncam udendørs phod
 1. Hætte til beskyttelse af kameraet og antimaskeringssensorer mod regn og sne.
 2. Kamera.
 3. LED indikator.
 4. Bevægelsesdetektor linse.
 5. IR baggrundsbelysning. Den bruges til natfotos og dårlige lysforhold.
 6. SmartBracket monteringspanel. Skub panelet ned for at fjerne panelet.
 7. Perforeret del af monteringspanelet. Nødvendig for at udløse sabotage i tilfælde af ethvert forsøg på at løsne detektoren fra overfladen. Brække den ikke af.
 8. Hullet til fastgørelse af SmartBracket-monteringspanelet med en skrue.
 9. Power-knap.
 10. Sabotageknap . Udløses, når et forsøg på at løsne detektoren fra overfladen eller fjerne monteringspanelet.
 11. Detektorens QR-kode / identifikator. Bruges til at forbinde MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler til Ajax sikkerhedssystem.
 12. Detektionsafstand rullebjælke.

Kompatible nav og rækkeviddeforlængere

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler kræver en hub for at fungere. Listen over kompatible hubs og rækkeviddeforlængere er tilgængelig nedenfor:

Hubs Radiosignalrækkeviddeforlængere

Forbindelse til andre hubs , radiosignalområdeforlængere , ocBridge Plus og uartBridge er ikke tilvejebragt.

Driftsprincip

Videoafspiller

00:00
00:12

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller er en trådløs bevægelsesdetektor, der understøtter fotobekræftelse. Den registrerer bevægelse med to indbyggede infrarøde (IR) sensorer ved at fange objekter i bevægelse med temperaturer tæt på den menneskelige krop. Efter at en bevægelse er registreret, tager det indbyggede kamera en række billeder, så du dynamisk kan vurdere, hvad der sker på stedet, hvilket sparer brugere for unødvendig angst og sikkerhedsfirmaer fra falske opkald fra patrulje.

Så snart en bevæbnet detektor registrerer bevægelse, sender den øjeblikkeligt en alarm til hubben, aktiverer de tilsluttede sirener, udløser scenarier og underretter brugere og sikkerhedsfirmaet. Alle MotionCam Outdoor (PhOD) juveleralarmer og hændelser registreres i notifikationsfeedet til Ajax-appen.

Brugere ved præcis, hvor bevægelse detekteres. Meddelelserne indeholder hubbens navn (navnet på den sikrede facilitet, navnet på enheden og det virtuelle rum , som detektoren er tildelt.

ajax motioncam udendørs phod

Fotobekræftelse

Fotoverifikation gør det muligt at vurdere, hvad der sker i det sikrede anlæg. Det indbyggede kamera kan tage fra 1 til 5 billeder med en opløsning på 320 × 176 og op til 3 billeder med 640 × 352 pixels. Antallet af billeder og deres opløsning indstilles i detektorindstillingerne.

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller kan sende visuelle bekræftelser af alarmer og vise årsagen til alarmerne fra andre Ajax-enheder. Billedbekræftelse giver dig mulighed for til enhver tid at tage et on-demand-billede for at tjekke situationen på anlægget, finde ud af årsagen til alarmen eller se, hvad børnene laver.​

Detektoren har infrarød baggrundsbelysning til optagelse i mørke, hvilket aktiverer utilstrækkeligt lys. MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler tager sort-hvide billeder, når du optager under disse forhold.

Videoafspiller

00:00
00:03

Der er tre typer fotobekræftelse: foto for alarm, foto for scenarie og foto efter behov.

Foto af Alarm

Hvis indstillingen Photo by Alarm er konfigureret i MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-indstillingerne, ledsages detektoralarmerne i Ajax-apps af billeder eller en animeret serie, afhængigt af den valgte visningstilstand. Detektoren tager kun et billede, når den er tilkoblet.

Detektoren skifter ikke øjeblikkeligt til aktiveret tilstand. Skiftetiden afhænger af to faktorer: udgangsforsinkelsen (angivet i detektorindstillingerne) og ping-intervallet for hub-detektor (hubindstillinger, juveler – sektion).

I det første tilfælde indstilles forsinkelsen af ​​en administrator eller en PRO-bruger med systemkonfigurationsrettigheder. I det andet tilfælde opstår forsinkelsen, fordi hubben tager et ping-interval for at underrette detektoren om, at sikkerhedstilstanden ændres.

Klik på MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-alarmmeddelelsen i begivenhedsfeedet for at se billederne. Billeder er tilgængelige for alle brugere med adgang til begivenhedsfeedet.

En række billeder afspilles i applikationen som animation. Det hjælper med at evaluere hændelsens udfoldelse over tid. Du kan også se alle billederne enkeltvis ved at klikke på ikonet nederst på skærmen.

ajax motioncam udendørs phod

Du kan gemme fotobekræftelse som video eller billeder ved at klikke på download-ikonet.

ajax motioncam udendørs phod

Foto on demand

ajax motioncam udendørs phod

Photo on Demand-funktionen giver brugerne mulighed for at tage billeder med de indbyggede kameraer af detektorer med fotobekræftelse. Med denne funktion kan du tjekke situationen på anlægget: finde ud af, hvad børnene laver, kontrollere, om dit kæledyr er okay, eller blot overvåge situationen derhjemme. Afhængigt af indstillingerne kan billeder tages når som helst, eller når MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler er tilkoblet.

Som standard er Photo on Demand-funktionen deaktiveret for alle brugere. Brugere med ret til at administrere privatlivsindstillinger (hub-indstillinger, afsnittet Privatliv ) bestemmer, hvem der kan tage og se billeder efter behov, og hvilke detektorer med fotobekræftelse der kan tage billeder. PRO-brugere kan ikke administrere privatlivsindstillinger, men de kan tage billeder efter behov, hvis de får tilladelse.

Indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger gælder ikke for billeder taget af detektorer, der udløses i tilfælde af en alarm. Alle systembrugere, der har adgang til hub-hændelsesfeedet, kan se de billeder, der er taget i tilfælde af en alarm.

Fotos på efterspørgsel sendes ikke til vagtselskabets kontrolstation.

PRO Desktop- brugere kan kun tage og se billeder efter behov fra en personlig konto, hvis en hub-administrator har givet dem de relevante adgangsrettigheder. At tage og se billeder efter behov er ikke tilgængeligt for en sikkerhedsvirksomhedsprofil i PRO Desktop-appen.

Foto af Scenario

Videoafspiller

00:00
00:05

Funktionen Photo by Scenario gør det muligt at oprette et scenarie for bevægelsesdetektorer med fotobekræftelse, ifølge hvilket de vil tage billeder i tilfælde af alarm fra andre Ajax-enheder.

Som standard er Photo by Scenario-funktionen deaktiveret for alle detektorer. En bruger med adgang til privatlivsindstillinger kan aktivere denne funktion. Brugere af PRO-apps kan ikke administrere privatlivsindstillingerne, men kan give denne ret til enhver systembruger.

I systemindstillingerne kan du også indstille præcist, hvornår en detektor med fotobekræftelse kan tage billeder i henhold til et scenarie: til enhver tid, eller når MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler er tilkoblet.

Fotos efter scenarie er tilgængelige for alle systembrugere med adgang til begivenhedsfeedet. Hændelsen af ​​et snap efter alarmen fra andre enheder sendes til vagtselskabets kontrolstation via SIA (DC-09) og andre proprietære protokoller. Begivenhedskoden er 730.

Billederne taget efter scenarie er tilgængelige for CMS-ingeniørerne, hvis CMS-softwaren understøtter fotobekræftelse. Fotos efter scenarie er også tilgængelige i PRO Desktop -appen.

Fotos efter scenarie vil ikke blive sendt til CMS’et, hvis der kun bruges en direkte forbindelse til målestationen.

Foto leveringstid

Fotoleveringstiden til Ajax-apps afhænger af den valgte opløsning, detektorforbindelsesmetode (detektoren forbinder direkte til hub’en eller via rækkeviddeforlængeren), Wings-signalstyrken og internetforbindelsens hastighed. Alarmmeddelelserne leveres med det samme.

Billedopløsning Leveringstid*
Når den er tilsluttet direkte til hubben** Når den er forbundet til hubben via ReX 2 (ReX 2 transmitterer billeder via Wings)*** Ved tilslutning til hubben ved hjælp af ReX 2 (ReX 2 transmitterer billeder via Ethernet)****
320 × 176 pixels
(standard)
op til 9 sekunder op til 13 sekunder op til 10 sekunder
640 × 352 pixels op til 20 sekunder op til 30 sekunder op til 21 sekunder

*Detektoren har brug for op til 3 sekunder for at starte Photo on Demand-optagelsen.
** ** Leveringstiden for ét billede, når signalstyrken mellem hubben og detektoren er 2–3 barer, og hubben er forbundet via Ethernet, Wi-Fi eller 4G.
*** Værdierne blev beregnet med en signalstyrke på 3 bar mellem ReX 2 og detektoren eller mellem hub’en og ReX 2. Hubben fungerer via Ethernet, Wi-Fi eller 4G.
**** Værdier blev beregnet med en signalstyrke på 3 bar mellem ReX 2 og detektoren. Hubben er forbundet via Ethernet, Wi-Fi eller 4G.

Jeweler og Wings dataoverførselsprotokoller

Jeweller and Wings er to-vejs trådløse dataoverførselsprotokoller, der giver hurtig og pålidelig kommunikation mellem hub og enheder. Detektoren bruger Jeweller til at sende alarmer og hændelser. Vinger bruges til at overføre billeder.

Begge protokoller understøtter kryptering og autentificering for at forhindre forfalskning. Forbindelse med enheder overvåges via et hub-detektor afstemningssystem. Deres statusser vises i realtid i Ajax-apps. Polling-frekvensen indstilles af en bruger eller en PRO med systemkonfigurationsrettigheder.

Beskyttelse mod falske alarmer

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller bruger SmartDetect-algoritmen ligesom andre Ajax indendørs detektorer.

Med SmartDetect-algoritmen analyserer detektoren øjeblikkeligt det termiske diagram aflæst af sensoren:

 • Intensiteten af ​​infrarød stråling.
 • Størrelsen på varmepletten.
 • Bevægelseshastighed.
 • Tid brugt i detektionsområdet.
 • Andre parametre.

Normalt på dette tidspunkt er detektoren klar til at træffe en beslutning: ignorer eller rejs alarmen. Men hvis situationen ikke er klar, aktiverer detektoren to-trins LISA-algoritmen. Så snart begge infrarøde (IR) sensorer registrerer bevægelse, udfører LISA korrelations- og spektralanalyse af signalerne for øjeblikkeligt at skelne mellem reelle trusler og interferenser.

Korrelationsanalyse

Videoafspiller

00:00
00:14

Når der registreres bevægelse, analyserer og sammenligner LISA-algoritmen bølgeformerne af to signaler fra de infrarøde sensorer i realtid. Hvis bølgeformerne ligner hinanden, udløser detektoren alarmen.

Spektral analyse

Videoafspiller

00:00
00:14

Når begge IR-sensorer registrerer bevægelse, men korrelationsanalysen ikke afslører tilstrækkelig lighed mellem bølgeformer, sammenligner LISA signalernes frekvenskomponenter.

Kæledyrs immunitet

ajax motioncam udendørs phod

Når den er korrekt installeret og konfigureret, reagerer MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller ikke på dyr op til 80 cm høje. Dyrets vægt gør ingen forskel.

For effektivt at ignorere al udendørs-typisk interferens, er disse detektorer udstyret med to infrarøde sensorer, der læser signaler fra to områder i rummet. De vil udløse alarmen, hvis begge sensorer registrerer bevægelse samtidigt.

Hvis detektoren er installeret korrekt i højden af ​​0,8-1,3 meter fra jordoverfladen , kan dyr kun komme ind i detekteringszonen for én af detektorens sensorer. Det er derfor, MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler afviser sådanne udløsere som falske og slår ikke alarm.

Temperaturkompensation

Temperaturkompensation er en softwaremekanisme, der giver dig mulighed for at bevare den termiske diagramkontrast, selvom den omgivende temperatur er tæt på den menneskelige kropstemperatur.

Med hver omgivende temperaturmåling introducerer detektoren en korrektion i henhold til tabellen over koefficienter, der er gemt i dens hukommelse – øger eller mindsker følsomheden af ​​IR-sensorerne. Dette gør det muligt for detektoren effektivt at identificere bevægelse over hele driftstemperaturområdet fra –25°C til +50°C.

Beskyttelse mod maskering

Maskering er et forsøg på at blokere udsynet til detektoren ved at male over den, dække den til, placere en forhindring foran detektorens linse eller andet.

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler registrerer følgende typer af maskering:

 • Forhindring foran detektorlinsen i en afstand på op til 10 cm (den maksimale afstand afhænger af materialetypen).
 • Maling over detektorlinsen.
 • Stikker over detektorlinsen.
Maskeringstype Tid til alarm,
sekunder
Tid til at genoprette,
sekunder
Forhindringen foran detektorens linse

(op til 10 cm fra objektivet)

7 20
Maling over detektorlinsen med lak eller maling 100 20
Stik over linsen eller forsiden af ​​detektoren 100 20

* Den maksimale tid for maskeringsdetektion er 180 sekunder (afhængig af typen af ​​forhindring og afstanden til den).

Systemet informerer brugerne og sikkerhedsfirmaet om maskering. For yderligere beskyttelse og information kan sirenerespons på maskering i detektorindstillingerne aktiveres.

Maskeringsdetektionsfunktionen er altid aktiv og fungerer uanset detektoren eller systemets sikkerhedstilstand.

Et hættevisir medfølger og inkluderet i detektorsættet for yderligere beskyttelse af kameraet og maskeringsdetektionssystemet mod falske alarmer i tilfælde af kraftig regn eller sne.

Sender begivenheder til CMS

Ajax-sikkerhedssystemet kan sende alarmer og hændelser til PRO Desktop-overvågningsappen samt den centrale overvågningsstation (CMS) via SurGard (Kontakt-ID) , SIA (DC-09) , ADEMCO 685  og andre proprietære protokoller. En liste over alle understøttede protokoller er tilgængelig via linket .

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler sender følgende hændelser til overvågningsstationen:

 1. Bevægelsesalarm.
 2. Maskeringsalarm.
 3. MotionCam Outdoor (PhOD) Visuel alarmbekræftelse af juveler.
 4. Foto af Scenario.
 5. Sabotagealarm/gendannelse.
 6. Hubforbindelse tab/gendannelse.
 7. Midlertidig aktivering/deaktivering af detektoren.
 8. Mislykket forsøg på at aktivere sikkerhedssystemet (med systemets integritetskontrol aktiveret).

Når en alarm modtages, ved vagtselskabets kontrolstationsoperatør, hvad der skete, og hvor det hurtige responsteam skal sendes hen. Adresserbarheden af ​​Ajax-enheder gør det muligt at sende begivenheder, typen af ​​enheden, navnet og gruppen, der er tildelt den, og rummet til PRO Desktop og CMS. Listen over transmitterede data kan variere afhængigt af monitoreringsstationens software og den valgte kommunikationsprotokol.

ID og sløjfenummer er tilgængelige i enhedstilstandene .

Sender fotobekræftelser til CMS

Fotos fra bevægelsesdetektoren sendes til vagtfirmaets station, hvis CMS-softwaren understøtter modtagelse af fotoverifikationer. En liste over sådanne CMS’er er tilgængelig via linket . Samtidig understøtter Ajax PRO Desktop modtagelse af fotobekræftelser uden yderligere opsætning.

Photo on demand sendes ikke til vagtselskabets CMS.

PRO Desktop- brugere kan kun tage og se billeder efter behov fra en personlig konto, hvis hub-administratoren har givet dem en sådan ret. At tage og se billeder på efterspørgsel er ikke tilgængeligt for sikkerhedsfirmaets profil i PRO Desktop.

Tilføjelse af en enhed

Før du tilføjer en enhed

 1. Installer Ajax-appen .
 2. Opret en konto, hvis du ikke har en. Tilføj en kompatibel hub til appen, foretag de nødvendige indstillinger, og opret mindst ét ​​virtuelt rum .
 3. Sørg for, at hubben er tændt og har internetadgang via Ethernet og/eller mobilnetværk. Du kan gøre dette i Ajax-appen eller ved at se på LED-indikatoren på hub’en. Det skal lyse hvidt eller grønt.
 4. Sørg for, at hubben er deaktiveret og ikke starter opdateringer ved at kontrollere dens status i Ajax-appen.

Sådan tilsluttes MotionCam Outdoor (PhOD) juveler

 1. Åbn Ajax-appen . Hvis du har adgang til mere end én hub eller bruger PRO-appen, skal du vælge den hub, som du vil forbinde MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller til.
 2. Gå til Enheder menu. Klik på Tilføj enhed .
 3. Angiv navnet på detektoren. Vælg et virtuelt rum og en gruppe, hvis gruppetilstand er aktiveret. Scan QR-koden eller indtast detektorens ID manuelt. ID anbringes på detektorens krop og emballage.
  ajax motioncam udendørs phod
 4. Tryk på Tilføj .
 5. Tænd for enheden ved at holde tænd/sluk-knappen nede i 3 sekunder.

For at sikre, at MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler er tilsluttet til hub’en, skal detektoren være placeret på samme sikrede facilitet som systemet (inden for rækkevidden af ​​hub’ens radionetværk). For at betjene via ReX 2 skal du først tilslutte detektoren og range extenderen til hubben og derefter tilslutte detektoren til ReX 2. Dette kan gøres i rækkeviddeforlængerindstillingerne.

Sådan tilsluttes en enhed til ReX 2

Den tilsluttede detektor vises på listen over hub-enheder i Ajax-appen. Opdatering af status for enhederne på listen afhænger af juvelerindstillingerne ; standardværdien er 36 sekunder.

Hvis forbindelsen mislykkes, skal du slukke for detektoren og prøve igen. Hvis det maksimale antal enheder allerede er blevet tilføjet til hubben ( afhængigt af hubmodellen ), vil du modtage en notifikation i appen under tilføjelsen.

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler arbejder kun med én hub. Når den er tilsluttet en ny hub, stopper detektoren med at sende kommandoer til den gamle. Når det føjes til en ny hub, fjernes detektoren ikke fra enhedslisten for den gamle hub. Dette skal gøres gennem Ajax-appen.

Fejlfunktioner

Når en enhed registrerer en funktionsfejl (f.eks. er der ingen forbindelse til hubben via Jeweler-protokollen), viser Ajax-appen en fejltæller i enhedsfeltet. Alle fejl vises i detektortilstandene. Felter med fejl er fremhævet med rødt.

ajax motioncam udendørs phod

En funktionsfejl vises, hvis:

 • Detektortemperaturen er uden for acceptable grænser: under –25°C og over +60°C.
 • Detektorens kabinet er åbent (sabotage udløses).
 • Ingen forbindelse til navet eller radiosignalets rækkeviddeforlænger via Jeweller.
 • Ingen forbindelse til navet eller radiosignalets rækkeviddeforlænger via Wings.
 • Detektorens batteri er lavt.

Ikoner

Ikonerne repræsenterer nogle af MotionCam Outdoor (PhOD) juvelerstaterne. De kan ses i Ajax-apps på enhederne fanen. Sådan får du adgang til dem:

 1. Log ind på Ajax-appen.
 2. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem eller bruger en PRO-app.
 3. Gå til Enheder fanen.
Ikon Betyder
Juvelersignalstyrke. Viser signalstyrken mellem hub’en og detektoren. Den anbefalede værdi er 2-3 bar.

Lær mere

Detektorens batteriopladningsniveau.

Lær mere

Detektoren har en funktionsfejl. Listen over fejl er tilgængelig i detektortilstandene.

Lær mere

Vises, når detektoren fungerer via en radiosignalområdeforlænger .
Detektoren fungerer i Altid aktiv tilstand.

Lær mere

Ind- og/eller udgangsforsinkelse er aktiveret.

Lær mere

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler vil være tilkoblet, når nattilstand er aktiveret.

Lær mere

MotionCam Outdoor (PhOD) har registreret bevægelse. Ikonet vises, når detektoren er tilkoblet.
MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler er midlertidigt deaktiveret.

Lær mere

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler er blevet deaktiveret på grund af overskridelse af det forudindstillede antal alarmer.

Lær mere

У MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler har midlertidigt deaktiveret hændelser, der udløser manipulation.

Lær mere

stater

Tilstandene viser information om enheden og dens driftsparametre. MotionCam Outdoor (PhOD) Juvelertilstande er tilgængelige i Ajax-apps. For at se dem:

 1. Log ind på Ajax-appen.
 2. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem eller bruger en PRO-app.
 3. Gå til Enheder menu.
 4. Vælg MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler fra listen.
Parameter Værdi
Defekt Klik pååbner MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-fejlliste.

Feltet vises, hvis der registreres en fejl.

Temperatur Detektor temperatur. Det måles på detektorens processor og ændrer sig gradvist.

Den acceptable fejl mellem værdien i appen og den omgivende temperatur er 2°C.

Værdien opdateres, så snart detektoren identificerer en temperaturændring på mindst 1°C.

Juveler signalstyrke Signalstyrke mellem detektoren og navet eller rækkeviddeforlængeren via Jeweller-kanalen. Den anbefalede værdi er 2-3 bar.

Jeweller er en protokol til at sende MotionCam Outdoor (PhOD) Juvelerhændelser og alarmer.

Tilslutning via guldsmed Forbindelsesstatus på juvelerkanalen mellem detektoren og navet eller rækkeviddeforlængeren:

 • Online — detektoren er forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren.
 • Offline — detektoren er ikke forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren. Kontroller detektorforbindelsen.
Vinger signalstyrke Signalstyrke mellem detektoren og navet eller rækkeviddeforlængeren via Wings-kanalen. Den anbefalede værdi er 2-3 bar.

Wings er en protokol til overførsel af MotionCam Outdoor (PhOD) juvelerbilleder.

Forbindelse via vinger Forbindelsesstatus på Wings-kanalen mellem detektoren og navet eller rækkeviddeforlængeren:

 • Online — detektoren er forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren.
 • Offline — detektoren er ikke forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren. Kontroller detektorforbindelsen.
Batteriopladning Enhedens batteriopladningsniveau:

 • Okay
 • Lavt batteri

Ajax-apps og sikkerhedsfirmaet vil modtage passende meddelelser, når batterierne er ved at være tomme.

Efter at have sendt en besked om lavt batteri kan detektoren virke i op til 2 måneder.

Sådan vises batteriopladningen

Lommeregner for batterilevetid

Låg Status for detektorens sabotage, der reagerer på løsrivelse af enheden fra overfladen eller åbningen af ​​kroppen:

 • Åben — detektoren blev fjernet fra SmartBracket-panelet, eller kroppens integritet blev kompromitteret. Kontroller monteringen af ​​detektoren.
 • Lukket — detektoren er installeret på SmartBracket-monteringspanelet. Kroppens integritet og monteringspanelet blev ikke kompromitteret – normal tilstand.

Lær mere

Forsinkelse ved indtastning, sek Forsinkelsestid ved indtastning: fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved indtastning (alarmaktiveringsforsinkelse) er den tid, brugeren har til at frakoble sikkerhedssystemet efter at være kommet ind i det sikrede område.

Lær mere

Forsinkelse ved afgang, sek Forsinkelsestid ved afgang: fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved afgang (tilkoblingsforsinkelse) er den tid, brugeren skal forlade det sikrede område efter, at sikkerhedssystemet er aktiveret.

Lær mere

Nattilstandsforsinkelse ved indtastning, sek Forsinkelsestid, når du går ind i nattilstand : fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved indgang (alarmaktiveringsforsinkelse) er den tid, brugeren har til at frakoble sikkerhedssystemet efter at være kommet ind i lokalerne.

Lær mere

Nattilstandsforsinkelse ved afgang, sek Forsinkelsestid ved afgang i nattilstand : fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved afgang (tilkoblingsforsinkelse) er den tid, brugeren skal forlade stedet, efter at sikkerhedssystemet er aktiveret.

Lær mere

Følsomhed Bevægelsesdetektorens følsomhedsniveau:

 • Lav
 • Normal
 • Høj

Følsomheden vælges baseret på resultaterne af detektionszonetesten .

Anti-maskering Detektormaskeringstilstand:

 • Alarm — maskering registreret. Kontroller detektorens tilstand.
 • Til — anti-maskering er aktiveret. Maskering er ikke registreret.
 • Deaktiveret — anti-maskering er deaktiveret. Maskering vil ikke blive opdaget.

Lær mere

Altid aktiv Når denne mulighed er aktiveret, er detektoren altid tilkoblet.

Det betyder, at detektoren konstant reagerer på bevægelse og udløser alarmer uanset systemets tilkoblingstilstand.

Lær mere

Midlertidig deaktivering Viser status for enhedens midlertidige deaktiveringsfunktion:

 • Nej — enheden fungerer i normal tilstand.
 • Kun låg — detektorens meddelelser, der udløser sabotage, er deaktiveret.
 • Helt — detektoren er fuldstændig udelukket fra driften af ​​systemet. Enheden udfører ikke systemkommandoer og rapporterer alarmer eller andre hændelser.
 • Med antallet af alarmer — enheden udelukkes fra drift, når antallet af alarmer overskrides (specificeret i indstillingerne for automatisk deaktivering ).

Lær mere

Foto on demand Vises, hvis Photo on Demand er aktiveret i hub-indstillingerne i afsnittet Privatliv .

Lær mere

Firmware Detektor firmware version.

Lær mere

ID Detektor ID. Den er også tilgængelig på QR-koden på detektorkabinettet og dens pakkeboks.
Enhed № Nummeret på enhedsløkken (zone).

Indstillinger

Bevægelsesdetektionsområdet indstilles ved hjælp af kontakten på detektorens krop (under SmartBracket).

Sådan ændrer du detektorindstillingerne i Ajax-appen:

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere af dem eller bruger en PRO-app.
 2. Gå til Enheder fanen.
 3. Vælg MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler fra listen.
 4. Gå til Indstillinger ved at klikke på tandhjulsikonet.
 5. Indstil de nødvendige parametre.
 6. Klik på Tilbage for at gemme de nye indstillinger.
Indstillinger Værdi
Navn Detektor navn. Det vises på listen over hub-enheder, SMS-tekster og meddelelser i begivenhedsfeedet.

For at ændre detektornavnet skal du klikke på blyantikonet.

Navnet kan indeholde op til 12 kyrilliske tegn eller op til 24 latinske tegn.

Værelse Vælg det virtuelle rum, som MotionCam Outdoor (PhOD) juveleren er tildelt.

Rumnavnet vises i teksten til SMS og notifikationer i begivenhedsfeedet i Ajax-apps.

Forsinkelse ved indtastning, sek Forsinkelsestid ved indtastning: fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved indtastning (alarmaktiveringsforsinkelse) er den tid, brugeren har til at frakoble sikkerhedssystemet efter at være kommet ind i det sikrede område.

Lær mere

Forsinkelse ved afgang, sek Forsinkelsestid ved afgang: fra 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved afgang (tilkoblingsforsinkelse) er den tid, brugeren skal forlade det sikrede område efter, at sikkerhedssystemet er aktiveret.

Lær mere

Arm i nattilstand Hvis aktiv, skifter detektoren til aktiveret tilstand, når nattilstand er aktiveret.

Lær mere

Nattilstandsforsinkelse ved indtastning, sek Forsinkelsestid ved indgang i nattilstand : 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved indgang (alarmaktiveringsforsinkelse) er den tid, brugeren har til at frakoble sikkerhedssystemet efter at være kommet ind i lokalerne.

Lær mere

Nattilstandsforsinkelse ved afgang, sek Forsinkelsestid ved afgang i nattilstand : 5 til 120 sekunder.

Forsinkelse ved afgang (tilkoblingsforsinkelse) er den tid, brugeren skal forlade stedet efter tilkobling.

Lær mere

Alarm LED indikation Når indstillingen er deaktiveret, giver LED-indikatoren på detektoren ikke besked om alarmer og sabotageudløsninger.
Følsomhed Bevægelsesdetektorens følsomhedsniveau. Valget afhænger af objektets type, tilstedeværelsen af ​​sandsynlige kilder til falske alarmer og det beskyttede områdes specifikationer:

 • Lav — der er sandsynlige kilder til falske alarmer i det beskyttede område. For eksempel høje buske.
 • Normal (standardværdi) — anbefalet værdi, egnet til de fleste objekter. Skift det ikke, hvis detektoren fungerer korrekt.
 • Høj — der er ingen interferens i det beskyttede område; det maksimale detektionsområde og alarmdetekteringshastigheden er vigtige. For eksempel hvis detektoren er installeret i en smal passage.

Før du vælger følsomhedsniveauet, skal du udføre detektionszonetesten . Hvis detektoren under testen ikke reagerer på bevægelse i 5 ud af 5 tilfælde, bør følsomheden øges.

Anti-maskering MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler registrerer maskering, når denne mulighed er aktiveret.

Enheden registrerer følgende typer af maskering:

 • Forhindring foran detektorlinsen i en afstand på op til 10 cm (den maksimale afstand afhænger af materialetypen).
 • Maling over detektorlinsen.
 • Stikker over detektorlinsen.

Lær mere

Billedopløsning Opløsningen af ​​billeder taget af detektorens kamera:

 • 320 × 176 pixels (standard)
 • 640 × 352 pixels

Jo højere opløsning, jo mere detaljeret er billedet. Det tager længere tid at overføre billeder i højere opløsning.

Den valgte opløsning er indstillet til Foto ved alarm , Foto efter scenarie og Foto efter behov .

Foto af Alarm Antallet af billeder taget af detektorens kamera:

 • Intet foto
 • 1 foto
 • Serie af 2
 • Serie af 3 (som standard)
 • Serie på 4 (tilgængelig, hvis opløsning på 320 × 176 pixels er valgt)
 • Serie af 5 (tilgængelig, hvis 320 × 176 pixels opløsning er valgt)

Det valgte antal billeder er indstillet til Foto ved alarm og Foto efter scenarie .

Alarmer med fotobekræftelse Antallet af alarmer ledsaget af fotos. Du kan angive 1 til 10 alarmer eller konfigurere transmissionen af ​​et billede, hver gang detektoren bliver alarmeret.

En alarmtæller med fotobekræftelse nulstilles, når sikkerhedssystemet frakobles og genaktiveres.

Indstillingen er tilgængelig, hvis indstillingen Altid aktiv er deaktiveret. Når denne mulighed er aktiveret, sender detektoren billeder ved hver alarm.

Foto on demand Antallet af billeder, som detektorens kamera tager, når der tages billeder efter behov:

 • 1 foto
 • Serie af 2
 • Serie af 3 (som standard)
 • Serie på 4 (tilgængelig, hvis opløsning på 320 × 176 pixels er valgt)
 • Serie af 5 (tilgængelig, hvis 320 × 176 pixels opløsning er valgt)

Indstillingen er tilgængelig, hvis funktionen Photo on Demand er aktiveret.

Lær mere

Altid aktiv Når denne mulighed er aktiveret, er detektoren altid tilkoblet.

Det betyder, at detektoren konstant reagerer på bevægelse og udløser alarmer uanset systemets tilkoblingstilstand.

Lær mere

Alarm med en sirene, hvis der registreres bevægelse Hvis den er aktiv, aktiveres sirener , der tilføjes til systemet , når MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler registrerer bevægelse.
Alarm med en sirene, hvis der registreres maskering Hvis aktiv, aktiveres sirener , der tilføjes til systemet , når MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler registrerer maskering.

Feltet vises og er aktivt, hvis indstillingen Anti-masking er aktiveret.

Scenarier Åbner menuen til oprettelse og indstilling af scenarier for MotionCam Outdoor (PhOD) juvelerdetektoren.

Menuen gør det muligt at oprette et scenarie, når detektoren tager billeder, når andre Ajax-enheder udløses.

Lær mere

Guldsmedens signalstyrketest Skifter detektoren til testtilstand for juvelersignalstyrke.

Testen giver dig mulighed for at kontrollere signalstyrken mellem detektoren og hubben eller rækkeviddeforlængeren over Jewellers trådløse dataoverførselsprotokol for at bestemme den optimale installationsplacering for enheden.

Den anbefalede værdi er 2-3 bar.

Lær mere

Wings Signal Styrke Test Skifter detektoren til Wings signalstyrketesttilstand.

Testen giver dig mulighed for at kontrollere signalstyrken mellem detektoren og hubben eller rækkeviddeforlængeren over Wings trådløse dataoverførselsprotokol for at bestemme den optimale installationsplacering for enheden.

Den anbefalede værdi er 2-3 bar.

Lær mere

Detektionszonetest Skifter detektoren til detektionszonetesttilstand.

Testen gør det muligt for brugerne at kontrollere, hvordan detektoren reagerer på bevægelser og bestemme den optimale installationsplacering.

Hvis detektoren under testen ikke reagerer på bevægelse i 5 ud af 5 tilfælde, skal du øge følsomheden eller ændre detektorens placering.

Lær mere

Signaldæmpningstest Skifter detektoren til signaldæmpningstesttilstand.

Under testen sænkes eller øges sendereffekten for at simulere en ændring i miljøet for at teste kommunikationsstabiliteten mellem detektoren og hub’en.

Lær mere

Brugermanual Åbner MotionCam Outdoor (PhOD) brugermanualen i Ajax-appen.
Midlertidig deaktivering Giver brugeren mulighed for at deaktivere enheden uden at fjerne den fra systemet.

Tre muligheder er tilgængelige:

 • Nej .
 • Helt — enheden udfører ikke systemkommandoer og deltager ikke i automatiseringsscenarier, og systemet ignorerer alarmer og andre enhedsmeddelelser.
 • Kun låg — systemet ignorerer meddelelser om detektorsabotage, der udløser.

Mere om midlertidig deaktivering

Systemet kan også automatisk deaktivere enheder, når det forudindstillede antal alarmer overskrides.

Mere om automatisk deaktivering

Fjern parring af enhed Den ophæver parringen af ​​detektoren: afbryder den fra hubben og sletter dens indstillinger.

Indstilling af Photo on Demand-funktionen

ajax motioncam udendørs phod

En bruger med ret til at administrere privatlivsindstillinger kan aktivere og konfigurere Photos on Demand-funktionen. For at gøre dette, i Ajax-appen:

 1. Vælg faciliteten, hvis du har flere af dem.
 2. Gå til Enheder fanen og vælg en hub.
 3. Klik på tandhjulsikonetfor at gå til hub- indstillingerne .
 4. Vælg menuen Beskyttelse af personlige oplysninger , og aktiver indstillingen Tillad billeder efter behov .
 5. Vælg brugerkategori:
  • Brugere.
  • Installatører (PRO app-brugere).
 6. Vælg en bestemt bruger eller en PRO. En liste over kameraer, DVR’er og detektorer med fotobekræftelse tilføjet til hubben åbnes.
 7. Vælg den detektor, som du vil give adgang til.
 8. Aktiver indstillingen Tag og se foto .
 9. Angiv, hvornår brugeren kan tage on-demand-billeder: altid eller hvornår detektoren er tilkoblet.
 10. Klik på Tilbage for at gemme indstillingerne.
 11. Gentag trin 6-10 for andre detektorer, du vil give adgang. Det blå ikon markerer detektorer, som brugeren allerede har adgang til.

Efter at have gemt privatlivsindstillingerne vil alle brugere med adgang til begivenhedsfeedet modtage en notifikation om, hvem der har modtaget adgangsrettigheder, og hvilken bruger der har givet disse rettigheder.

Indstilling af Photo by Scenario-funktionen

ajax motioncam udendørs phod

En bruger med adgang til privatlivsindstillinger kan aktivere funktionen Photo by Scenario. For at gøre dette, i Ajax-appen:

 1. Vælg faciliteten, hvis du har flere af dem.
 2. Gå til Enheder fanen og vælg en hub.
 3. Klik på tandhjulsikonetfor at gå til hub- indstillingerne .
 4. Vælg menuen Privatliv , og aktiver muligheden Tillad fotos efter scenarie .
 5. Klik på Tilbage for at gemme indstillingerne.

Sådan opretter du et scenarie for at tage billeder i tilfælde af alarmer fra andre enheder

Enhver bruger eller PRO med systemkonfigurationsrettigheder kan oprette og konfigurere et scenarie. At gøre dette:

 1. I Ajax-appen skal du vælge faciliteten, hvis du har flere af dem, eller hvis du bruger en PRO-app.
 2. Gå til Enheder fanen og vælg en detektor med fotobekræftelse.
 3. Klik på tandhjulsikonetfor at gå til detektorindstillingerne.
 4. Vælg punktet Scenarier fra listen.
 5. Definer Ajax-enheder og de typer alarmer, som detektorerne vil tage billeder for.
 6. Klik på Næste .
 7. Angiv:
  • Navn på scenariet.
  • Antallet af enheder, der udløser et scenario (tilgængelig, hvis der er to eller flere Ajax-enheder i systemet):

   Enhver — scenariet vil blive udløst, når mindst én enhed er alarmeret.
   Alle valgt — scenariet vil blive udløst, når alle valgte enheder bliver alarmeret.

  • Udløsningstid for alle enheder (tilgængelig, hvis indstillingen Alle valgte er angivet i blokken Enheder, der udløser scenariet ).
  • Når detektoren kan tage billeder: til enhver tid, eller når den er tilkoblet. Indstillingen er kun tilgængelig for brugere med ret til at kontrollere privatlivsindstillinger. Som standard tager detektoren kun billeder efter scenarie i aktiveret tilstand.
 8. Klik på Gem . Scenariet vises på listen over enhedsscenarier.

Scenariet vil ikke blive udført, hvis indstillingen Tillad billeder efter scenarie er deaktiveret i privatlivsindstillingerne (hubindstillinger, menuen Privatliv ).

For at slette eller redigere et scenarie skal du klikke på det på listen. Du kan også deaktivere scenariet med en til/fra-knap ud for scenariets navn: dets indstillinger vil blive gemt, men ikke udført efter alarmen fra andre enheder.

Midlertidigt deaktiverede (PhOD) detektorer kan ikke tage billeder efter scenarie, og midlertidigt deaktiverede enheder udløser ikke scenariet for at tage billeder.

Mere om midlertidig deaktivering

Tegn

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler LED-indikatoren kan lyse rødt eller grønt afhængigt af detektorens status. Indikationen kan deaktiveres i detektorindstillingerne .

Videoafspiller

00:00
00:03

Indikation ved tryk på tænd/sluk-knappen

Tegn Begivenhed
Lyser rødt, mens tænd/sluk-knappen er trykket ned. Tryk på knappen, når detektoren er tændt.
Lyser grønt. Tænde for detektoren.
Først lyser rødt, blinker derefter tre gange og slukker. Sluk for detektoren.

Aktiveret detektorindikation

Tegn Begivenhed Bemærk
Lyser grønt i 1 sekund. Bevægelsesalarm / sabotageudløsning. Detektoren registrerer bevægelse en gang hvert 5. sekund.
Lyser grønt i 0,5 sekunder. Optagelse af billeder efter behov. Indikatoren lyser, når du tager et foto on demand, selvom LED-indikationen er slukket i detektorindstillingerne.
Lyser grønt i et par sekunder. Tilslutning af detektoren til navet.
Lyser rødt og blinker efter den første aktivering. Hardware fejl. Detektoren skal repareres; kontakt venligst supportservice .
Lyser rødt og blinker et par minutter efter montering af beslaget. Kalibreringen lykkedes ikke; noget blokerede udsynet til detektoren, eller den var installeret forkert. Kalibrer igen. For at gøre dette skal du fjerne enheden fra SmartBracket-beslaget og geninstallere det.

Genkalibrering starter automatisk. Sørg for, at intet denne gang hindrer udsynet til detektoren.

I tilfælde af en alarm lyser den langsomt grønt og slukker. Detektorbatterier skal udskiftes. Detektoren fortsætter med at fungere, registrerer bevægelse og sender alarmer til hubben. Proceduren for udskiftning af batterierne er beskrevet i artiklen Sådan udskiftes batterierne i MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-detektoren .
Lyser grønt og blinker 3 gange i sekundet. Batterierne er helt afladet. Detektoren registrerer ikke længere bevægelse og sender ikke alarmer til hubben. Proceduren for udskiftning af batterierne er beskrevet i artiklen Sådan udskiftes batterierne i MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-detektoren .

Funktionstest

Ajax sikkerhedssystem giver flere typer test for at sikre, at installationsstedet er valgt korrekt. MotionCam Outdoor (PhOD) Juvelertest starter ikke med det samme, men ikke senere end over et enkelt ping-interval for hub-detektor (36 sekunder som standard). Du kan ændre ping-intervallet for enheder i Juveler – menuen i hub-indstillingerne.

Sådan kører du en test i Ajax-appen:

 1. Vælg hub’en, hvis du har flere eller bruger en PRO-app.
 2. Gå til Enheder menu.
 3. Vælg MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler fra listen.
 4. Gå til Indstillinger .
 5. Vælg en test:
 6. Kør testen.

Valg af installationssted

ajax motioncam udendørs phod

MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller er velegnet til at beskytte det beskyttede objekts territorium: private huse, parkeringspladser, uopvarmede lokaler og andre genstande. Detektoren er velegnet til installation både udendørs og indendørs.

Detektoren placeres 0,8–1,3 meter over jordoverfladen . Denne højde er en forudsætning for det effektive arbejde med Pet-immunitetsfunktionen . Installation i en anden højde kan føre til forkert detektordrift; det vil reagere på dyr (falske alarmer) eller vil ikke registrere menneskelig bevægelse.

ajax motioncam udendørs phod

Detektoren skal installeres på en flad, stabil overflade – for eksempel på væggen i et hus eller et solidt hegn. Hvis detektoren er installeret på en rystende (ustabil) overflade, vil dette resultere i falske alarmer.

Detektorens krop placeres således, at linsens akse er parallel med jorden, og den ubudne gæsts forventede indgangsvej løber vinkelret på linsens akse. Hvis arealet ikke er fladt, beregnes installationshøjden ud fra områdets højeste punkt overvåget af detektoren.

Vi anbefaler at placere detektoren i et hjørne, så den ikke har nogen “blinde” zoner og er mere kompliceret for en ubuden gæst at omgå – for eksempel i hjørnet af et hegn. Møbler, planter og pryd- og glasstrukturer må ikke hindre udsynet til detektoren eller dens kamera.

Hvis detektoren ikke kan installeres i et hjørne, kan den monteres på en flad lodret overflade: en væg eller et hegn. I dette tilfælde skal du installere en anden detektor, der vil overlappe de blinde vinkler på den første MotionCam Outdoor (PhOD) juveler.

Når du vælger placeringen af ​​detektoren, skal du overveje de parametre, der påvirker dens drift:

 • Bevægelsesdetektor detektionsområde.
 • Synsvinklen for detektorens kamera og tilstedeværelsen af ​​forhindringer foran det.
 • Juveler og Wings signalstyrke.
 • Afstand mellem detektoren og navet.
 • Tilstedeværelse af barrierer for radiosignalpassage mellem enheder: vægge, gulvlofter, store genstande placeret i rummet.

Overvej anbefalingerne for placering, når du udvikler anlæggets sikkerhedssystemprojekt. Sikkerhedssystemet skal designes og installeres af specialister. Listen over autoriserede Ajax-partnere er tilgængelig her .

Signalstyrke

Jeweller and Wings signalstyrke bestemmes af antallet af ikke-leverede eller beskadigede datapakker, der udveksles mellem detektoren og hub’en eller rækkeviddeforlængeren inden for en vis tid.

IkonetEnhederne menuen viser signalstyrken. Signalstyrken vises også i detektortilstandene.

Værdien af ​​signalstyrken:

 • Tre søjler — fremragende signalstyrke.
 • To søjler — god signalstyrke.
 • Én streg — lav signalstyrke, stabil drift er ikke garanteret.
 • Overstreget ikon — intet signal.

Tjek juveler og vingers signalstyrke på installationsstedet. Detektoren skal have en signalstyrke på 2 eller 3 barer på begge kommunikationskanaler.

Hvis signalstyrken er så lav som en eller nul streger, kan vi ikke garantere stabil drift af sikkerhedssystemet. Flytning af enheden som omplacering med endda 20 cm kan forbedre signalmodtagelsen markant.

Hvis detektoren stadig har et lavt eller ustabilt signal efter flytning, skal du bruge ReX 2 . MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller er ikke kompatibel med andre rækkeviddeforlængere.

Detektionszone

Når du vælger, hvor detektoren skal placeres, skal du sørge for at bruge detektionszonetesten til at bestemme den sektor, hvori detektoren genkender bevægelse så nøjagtigt som muligt.

ajax motioncam udendørs phod

Registreringsafstanden justeres ved hjælp af rullebjælken til registreringsafstand på detektorens bagpanel. Når du vælger installationsstedet, skal du overveje detektorens maksimale detektionsområde. Det afhænger af følsomheden, positionen af ​​rullebjælken til registreringsafstand, typen og hastigheden af ​​personens bevægelse (løb, gang) og omgivelsestemperaturen.

ajax motioncam udendørs phod
Scrollbar position Bevægelsesdetekteringsområde ved installation i en højde på 0,8–1,3 meter
Første bjælke (svarer til den nærmeste inskription på detektorlegemet) Op til 4 meter
Anden takt Op til 5 meter
Tredje takt Op til 7 meter
Fjerde takt Op til 12 meter
Femte streg (svarer til den fjerneste inskription på detektorlegemet) Op til 15 meter

Ved installation i en højde af 0,8-1,3 meter blev detektionsområdet testet ved et middel følsomhedsniveau med en omgivelsestemperatur på +23°C og klart vejr. Bevægelsestype — gå. Andre forhold kan give andre resultater.

Når du vælger et installationssted, skal du også overveje detektorens vandrette synsvinkel og bredden og størrelsen af ​​detektionsområdet. Forkert detektorplacering kan føre til falske alarmer.

ajax motioncam udendørs phod

Se også denne tabel, når du vælger, hvor detektoren skal placeres.

Detektionsafstand Detektionszonebredde
1 meter 2 meter
3 meter 6 meter
4 meter 8 meter
6 meter 12 meter
7 meter 14 meter
9 meter 18 meter
12 meter 24 meter
13 meter 26 meter
15 meter 30 meter

Undgå situationer, hvor detektoren identificerer bevægelse på en større afstand end nødvendigt. For at gøre dette skal du justere og indstille den ønskede detekteringsafstand. Dette vil reducere sandsynligheden for falske alarmer som reaktion på eksterne faktorer.

Hvis du indstiller skyderen til den femte bjælke (svarende til inskriptionen langt på detektorens krop), skal du sikre dig, at detektorens synlighed er begrænset. Det bedste sted at installere detektoren kan være inden for et lukket sted. F.eks. når detektorens detektionszone er begrænset af et hegn eller en mur i en bygning. Dette vil også reducere sandsynligheden for falske alarmer på eksterne faktorer: forbipasserende biler eller andre sandsynlige kilder til falske alarmer.

Installer ikke detektoren

 1. I nærheden af ​​metalgenstande og spejle. De kan afskærme og dæmpe radiosignalet.
 2. Modsatte træer med blade i detekteringszonen for begge IR-sensorer på detektoren. Dette kan føre til falske alarmer i varmt vejr.
 3. På steder, hvor detektorens detekteringszone kan omfatte buske 80 cm høje eller derover. Dette kan føre til falske alarmer i varmt vejr.
 4. På steder, hvor genstande og strukturer kan hindre detektorens udsyn – for eksempel bag en blomst eller en søjle. På denne måde vil detektorens udsyn være begrænset, og det bliver sværere at registrere bevægelse.
 5. På steder, hvor glasstrukturer kan hindre detektorens udsyn. Detektoren registrerer ingen bevægelse bag glasset.
 6. På steder med lav eller ustabil signalstyrke.
 7. Tættere end 1 meter på navet.

Installation af detektor

ajax motioncam udendørs phod

Før du installerer detektoren, skal du sikre dig, at du har valgt den optimale placering, og at den overholder kravene i denne manual. Indstil det ønskede detektionsområde ( Detection Distance skyder).

Sådan installeres MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweller:

 1. Fastgør SmartBracket-panelet med de medfølgende bånd eller andre midlertidige fastgørelseselementer. Installationshøjden er 0,8–1,3 meter fra jordoverfladen .

  For at installere SmartBracket-beslaget på bindebånd skal du først lave huller i det.

 2. Installer detektoren på SmartBracket-panelet. Automatisk kalibrering af maskeringssensorerne starter.
 3. Forlad detektionszonen, og sørg for, at der ikke er nogen bevægelse inden for detektorens synsfelt. Dette er nødvendigt for den korrekte kalibrering af maskeringssensorerne. Detektorens lys bliver grønt og blinker en gang i sekundet under kalibrering. Kalibrering tager op til 2 minutter.
 4. Kør  Jeweller  og Wings signalstyrketest. Den anbefalede værdi er to eller tre søjler. Hvis signalstyrken er så lav som en eller nul streger, kan vi ikke garantere stabil drift af sikkerhedssystemet. Flytning af enheden som omplacering med endda 20 cm kan forbedre signalmodtagelsen markant. Hvis detektoren stadig har et lavt eller ustabilt signal efter flytning, skal du bruge ReX 2 .
 5. Kør en detektionszonetest . For at teste bevægelsesdetektoren skal du gå inden for syne af detektoren, se LED-indikatorens respons og bestemme registreringsområdet. Test den nederste sensor først og derefter den øverste. Dette vil hjælpe med at definere og indstille den nødvendige maksimale detekteringsafstand for detektoren (bestemt af den nederste sensor). Kør derefter detektionszonetesten for begge sensorer og maskeringssensortesten. Hvis der ikke er nogen reaktion på bevægelse, skal du vælge et andet følsomhedsniveau og detekteringsafstand (Detection Distance scrollbar) og kontrollere detektorens hældningsvinkel.
 6. Tag nogle testbilleder for at sikre, at kameraet fanger det ønskede område, og at ingen forhindringer blokerer dets udsyn.
 7. Fastgør SmartBracket-panelet med de medfølgende skruer ved hjælp af alle fikseringspunkter. (En af dem er i den perforerede del af monteringspanelet over sabotageelementet.) Når du bruger andre fastgørelseselementer, skal du sikre dig, at de ikke beskadiger eller deformerer monteringspanelet.

  Du kan montere MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-detektoren på en lodret overflade eller i hjørnet med monteringspanelet. SmartBracket har specielle huller, der skal bores for at fastgøre panelet med de medfølgende skruer.

 8. Placer MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler på monteringspanelet, vent på, at kalibreringen er fuldført.
 9. Spænd skruen i bunden af ​​detektorens krop. Skruen er nødvendig for mere pålidelig fastgørelse og beskyttelse af detektoren mod hurtig demontering.
 10. Tjek sabotagestatussen i Ajax-appen.

Vedligeholdelse

Kontroller detektorens funktion regelmæssigt. Den optimale kontrolfrekvens er en gang hver tredje måned. Rengør detektorlegemet for støv, spindelvæv og andre forurenende stoffer, når de kommer frem. Brug en blød, tør klud, der er egnet til pleje af udstyr.

Brug ikke stoffer, der indeholder alkohol, acetone, benzin eller andre aktive opløsningsmidler til at rense detektoren. Tør linsen forsigtigt af, da ridser kan forringe detektorens følsomhed.

De forudinstallerede batterier giver op til 3 år af detektorens batterilevetid med en hastighed på 1 alarm om dagen med standard juvelerindstillinger (pingperiode – 36 sekunder). Sikkerhedssystemet sender en passende meddelelse, hvis detektorbatterierne er næsten opbrugte. LED’en vil lyse og slukke gradvist, når detektoren identificerer en bevægelse, eller hvis sabotage udløser.

MotionCam Outdoor (PhOD) Juveler kan arbejde op til 2 måneder efter signalet om lavt batteri. Vi anbefaler, at du udskifter batterierne straks efter meddelelse. Det er tilrådeligt at bruge lithium-batterier. De har en stor kapacitet og påvirkes mindre af temperaturer.