ManualCallPoint

ManualCallPoint

ManualCallPoint Jeweller er en trådløs manuel alarmaktiveringsknap. Enheden giver dig mulighed for at aktivere en alarm i tilfælde af en nødsituation. Knappen kan nulstilles ved hjælp af et specialværktøj (nøgle), der er inkluderet i sættet. Enheden er kun designet til indendørs installation.

Knappen findes i flere versioner:

  • ManualCallPoint (Rød) Juveler;
  • ManualCallPoint (blå) Juveler.

For at transmittere alarmer og hændelser kommunikerer ManualCallPoint med hub’en via den sikre juvelerprotokol . Kommunikationsrækkevidden er op til 1.700 meter uden forhindringer.

  1. Gennemsigtigt beskyttende låg.
  2. LED indikator.
  3. Nulstilleligt skrøbeligt element.
  4. SmartBracket monteringspanel.
  5. Sabotageknap . Udløses, når nogen forsøger at løsne knappen fra overfladen eller fjerne den fra monteringspanelet.
  6. Power-knap.
  7. QR-kode med enheds-id’et til at parre knappen med en Ajax-hub.
  8. Hul til specialværktøjet.
  9. Specialværktøj (nøgle).

Kompatible HUB og rækkeviddeforlængere

En Ajax-hub med firmware OS Malevich 2.17 og højere er påkrævet for at enheden kan fungere.

Driftsprincip

ManualCallPoint aktiverer alarmudløsning i tilfælde af en nødsituation. For at aktivere skal du løfte det gennemsigtige beskyttelseslåg (hvis monteret) og trykke på den centrale del (nulstilleligt skrøbeligt element). Denne handling flytter det skrøbelige element indad og slår alarmen. To gule striber vises øverst og nederst, hvilket indikerer enhedens tilstand.

Med passende indstillinger aktiverer systemet de indbyggede sirener af branddetektorer og indbrudssirener. Et alarmsignal sendes derefter til den centrale overvågningsstation (CMS). Brugere modtager lydalarmmeddelelser i Ajax-appen. Systemet kan konfigureres til at sende kritiske advarsler , der omgår “lydløs” eller “forstyr ikke” telefonindstillinger.

Alarmen forbliver aktiv, indtil knappen nulstilles med det medfølgende specialværktøj. For at nulstille skal du indsætte nøglen i det tilsvarende hul.

Efter nulstilling er knappen klar til at blive genbrugt.

Enheden har et gennemsigtigt låg for at forhindre utilsigtede tryk under installation og brug. Det er dog valgfrit at montere låget.

ManualCallPoint fungerer i to tilstande: Brandalarm og Scenario Trigger .

Brandalarmtilstand Når der trykkes på knappen i brandalarmtilstand, sender systemet et alarmsignal til brugere i appen og til CMS. ManualCallPoint (Red) Jeweller og ManualCallPoint (Blue) Jeweler har samme funktionalitet. Men i modsætning til den røde model tillader den blå model at deaktivere CMS-alarmtransmissionen. Scenario Trigger I Scenario Trigger -tilstand giver ManualCallPoint dig mulighed for at styre en eller flere automatiseringsenheder ved at trykke på knappen. Følg disse trin for at binde en automatiseringsenhedshandling til ManualCallPoint-pressen:

  1. Åbn Ajax-appen og gå til Enhederne fanen.
  2. Vælg ManualCallPoint på listen over enheder, og gå til Indstillinger ved at klikke på tandhjulsikonet.
  3. Vælg tilstanden Scenario Trigger i afsnittet Driftstilstand .
  4. Gå til menuen Scenarier . Klik på Opret scenarie , hvis du opretter et scenarie for første gang, eller på Tilføj scenarie , hvis der allerede er oprettet scenarier i systemet.
  5. Vælg automatiseringsenheden for at udføre handlingen.
  6. Indtast scenarienavnet , og angiv den enhedshandling, der skal udføres, ved at trykke på ManualCallPoint:
  • Tænde;
  • Slukke.

Indstillingen Enhedshandling er ikke tilgængelig, når der konfigureres et scenarie for automatiseringsenheder , der arbejder i pulstilstand. Når scenariet kører, vil disse enheder lukke/åbne kontakterne i et bestemt tidsrum. Du kan justere driftstilstanden og pulsvarigheden i indstillingerne for automatiseringsenheden.

  1. Hvis du har valgt flere enheder, skal du angive, hvilken af ​​dem der skal udløse scenariet: enhver fra listen eller alle valgte enheder i løbet af den indstillede tid.
  2. Klik på Gem . Det nye scenarie vises nu på listen over enhedsscenarier.

Sender hændelser til kontrolstationen Ajax-systemet kan sende alarmer til både PRO Desktop- overvågningsapp og CMS i formaterne SurGard (Kontakt-ID), SIA (DC-09), ADEMCO 685 og andre protokoller . ManualCallPoint kan overføre følgende hændelser:

  1. Brandalarm/oprettelse.
  2. Sabotagealarm/gendannelse.
  3. Tab/genoprettelse af forbindelse med navet.
  4. Permanent deaktivering/aktivering af knappen.

Når der modtages en alarm, ved operatøren i vagtselskabets CMS, hvad der skete, og præcist hvor et hurtigberedskabsteam skal sendes. Adresserbarheden af ​​Ajax-enheder gør det muligt at sende begivenheder til PRO Desktop eller CMS, inklusive enhedstypen, dens navn, sikkerhedsgruppe og virtuelle rum. Bemærk, at listen over overførte parametre kan variere afhængigt af CMS-typen og den valgte kommunikationsprotokol for den. Enhedens ID og loop (zone) nummer kan findes i dens tilstande i Ajax-appen .

Tilføjelse til systemet ManualCallPoint er inkompatibelt med Hub , tredjeparts sikkerhedscentraler eller ocBridge Plus og uartBridge integrationsmoduler. For at forbinde ManualCallPoint til hub’en skal enheden være placeret på samme sikrede facilitet som systemet (inden for rækkevidden af ​​hub-radionetværket). Når du bruger ReX eller ReX 2 radiosignal-rækkeviddeforlænger, skal du først tilføje enheden til hubben og derefter tilslutte den til ReX eller ReX 2 i indstillingerne for rækkeviddeforlænger. Hubben og enheden, der fungerer ved forskellige radiofrekvenser, er inkompatible. Enhedens radiofrekvensområde kan variere fra område til område. Vi anbefaler at købe og bruge Ajax-enheder i samme region. Du kan verificere rækkevidden af ​​radiofrekvenser med den tekniske supporttjeneste . Før du tilføjer en enhed

  1. Installer Ajax-appen .
  2. Opret en konto, hvis du ikke har en. Tilføj en kompatibel hub til appen, juster de nødvendige indstillinger, og opret mindst ét ​​virtuelt rum .
  3. Sørg for, at hubben er tændt og har internetadgang via Ethernet, Wi-Fi og/eller mobilnetværk.
  4. Sørg for, at hub’en er deaktiveret og ikke begynder at opdatere ved at tjekke dens status i Ajax-appen.

Tilslutning til navet

  1. Åbn Ajax-appen , og vælg den hub, hvor du vil tilføje knappen.
  2. Gå til Enheder fanen og klik på Tilføj enhed .
  3. Navngiv knappen, scan eller indtast derefter QR-koden manuelt (placeret på knappen og pakkeboksen). Vælg derefter et rum og en gruppe (hvis gruppetilstand er aktiveret).
  4. Klik på Tilføj .
  5. Tryk på afbryderknappen til ManualCallPoint. Når enheden er tilføjet, blinker LED’en én gang.

Når du forbinder ManualCallPoint via radiosignal-rækkeviddeforlængeren , skifter knappen ikke automatisk mellem radionetværket for rækkeviddeforlængeren og hubben. Du kan dog manuelt tildele ManualCallPoint til en anden hub eller range extender i appen. Hvis du har nået det maksimale antal enheder, som hubben kan understøtte ( afhængigt af hubmodellen ), modtager du en meddelelse, når du forsøger at tilføje en anden enhed. Når den er forbundet til hub’en, vises knappen på listen over hub-enheder i Ajax-appen. ManualCallPoint fungerer med én hub. Når den er tilsluttet en ny hub, stopper enheden med at sende begivenheder til den gamle. Tilføjelse af knappen til en ny hub fjerner den ikke automatisk fra enhedslisten for den gamle hub. Dette skal gøres gennem Ajax-appen.

Fejlfunktioner Når der registreres en fejl, viser Ajax-appen en fejltæller på enhedsikonet. Alle fejl er angivet i enhedens tilstande. Felter med funktionsfejl vil blive fremhævet med rødt. En funktionsfejl vises, hvis:

  • ingen forbindelse til navet eller radiosignalets rækkeviddeforlænger via Jeweller;
  • knapbatteriet er lavt.

Ikoner Ikonerne viser nogle ManualCallPoint -tilstande. Sådan får du adgang til dem:

  1. Log ind på Ajax-appen .
  2. Vælg en hub.
  3. Gå til Enheder fanen.

IkonVærdiJeweler Signal Strength viser signalstyrken mellem navet og knappen. Den anbefalede værdi er 2-3 bar. Lær mereKnappens batteriopladningsniveau. Lær mereFejl opdaget. Listen er tilgængelig i knaptilstandene. Lær mereKnappen fungerer via en rækkeviddeforlænger for radiosignaler .Der trykkes på knappen.Knappen er permanent deaktiveret. Lær mereKnappen har sabotagealarmer permanent deaktiveret. Lær mere

stater Tilstandene inkluderer information om enheden og dens driftsparametre. Du kan finde tilstandene for ManualCallPoint i Ajax-apps:

  1. Log ind på Ajax-appen .
  2. Vælg en hub.
  3. Gå til Enheder fanen.
  4. Vælg ManualCallPoint fra listen.

ParameterVærdiTemperaturKnappens temperatur. Den acceptable fejl mellem værdien i appen og den faktiske rumtemperatur er 2 °C. Værdien opdateres, når enheden identificerer en temperaturændring på mindst 1 °C. Du kan konfigurere et scenarie efter temperatur for at styre automatiseringsenheder. Lær mereJuvelersignalstyrkeSignalstyrke mellem hub eller range extender og knappen på juvelerkanalen. Den anbefalede værdi er 2-3 bar.Tilslutning via guldsmedForbindelsesstatus på juvelerkanalen mellem enheden og navet eller rækkeviddeforlængeren:

  • Online — enheden er forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren. Normal status.
  • Offline — enheden er ikke forbundet til hubben eller rækkeviddeforlængeren. Kontroller knapforbindelsen.

ReXForbindelsesstatus mellem enheden og radiosignalets rækkeviddeforlænger .BatteriopladningEnhedens batteriopladningsniveau. To tilgængelige stater:

  • OK .
  • Lavt .

Hvordan batteriopladning vises i Ajax-appsLågStatus for knapsabotage, der reagerer på løsgørelse eller åbning af enhedens kabinet:

  • Åbn — knappen blev fjernet fra SmartBracket-monteringspanelet, eller dens integritet blev kompromitteret. Kontroller venligst enhedens montering.
  • Lukket — knappen er installeret på SmartBracket-monteringspanelet, og både enhedens kabinet og monteringspanelet forbliver kompromisløse. Normal status.

Lær mereNuværende tilstandKnappens status. Hvis enheden kører i brandalarmtilstand :

  • Alarm — knap trykket;
  • Ingen alarm — knappen er ikke trykket.

Hvis enheden kører i Scenario Trigger -tilstand:

  • Knap trykket ;
  • Knap ikke trykket .

DriftstilstandKnappens driftstilstand. To tilstande er tilgængelige:

  • Brandalarm — sender en alarm, når der trykkes på den.
  • Scenario Trigger — styrer automatiseringsenheder ved at trykke på knappen.

Kun lokal alarmNår den er aktiveret, vil en alarm fra denne enhed ikke sende et signal til den centrale overvågningsstation. Alarmer fra indbyrdes forbundne branddetektorer aktiveres dog uanset tilstanden af ​​denne omskifter.Permanent deaktiveringStatus for enhedens permanente deaktiveringsindstilling:

  • Nej — enheden fungerer i normal tilstand og transmitterer alle hændelser.
  • Helt — enheden udfører ikke systemkommandoer, deltager ikke i automatiseringsscenarier, og dens alarmer og andre meddelelser ignoreres af systemet.
  • Kun låg — systemet ignorerer meddelelser udløst af enhedens sabotage.

Lær mereFirmwareManualCallPoint firmwareversion.Enheds-idEnheds-id. Findes også på QR-koden på både knapindkapslingen og dens emballage.Enhedsnr.Nummer på enhedsløkken (zone).

Indstillinger For at ændre ManualCallPoint-indstillingerne i Ajax-appen:

  1. Gå til Enheder fanen.
  2. Vælg ManualCallPoint fra listen.
  3. Gå til Indstillinger ved at klikke påikon.
  4. Indstil de nødvendige parametre.
  5. Klik på Tilbage for at gemme de nye indstillinger.

ParameterVærdiNavnEnhedens navn. Kan ændres.VærelseValg af det virtuelle rum, som ManualCallPoint er tildelt.DriftstilstandValg af knapdriftstilstand. To tilstande er tilgængelige:

  • Brandalarm — sender en alarm, når der trykkes på den.
  • Scenario Trigger — styrer automatiseringsenheder ved at trykke på knappen.

Kun lokal alarmNår den er aktiveret, vil en alarm fra denne enhed ikke sende et signal til den centrale overvågningsstation. Alarmer fra indbyrdes forbundne branddetektorer aktiveres dog uanset tilstanden af ​​denne omskifter.Alarm med en sireneHvis der trykkes på brandalarmknappenNår den er aktiveret, vil et tryk på knappen aktivere eventuelle sirener , der er blevet tilføjet til systemet.ScenarierÅbner menuen for at oprette og konfigurere automatiseringsscenarierne.BrugermanualÅbner ManualCallPoint brugermanual.Permanent deaktiveringGiver brugeren mulighed for at deaktivere enheden uden at fjerne den fra systemet. Tre muligheder er tilgængelige:

  • Nej — enheden fungerer i normal tilstand og transmitterer alle hændelser.
  • Helt — enheden udfører ikke systemkommandoer eller deltager i automatiseringsscenarier; desuden ignorerer systemet alarmer og andre enhedsmeddelelser.
  • Kun låg — systemet ignorerer meddelelser, der udløser manipulation af enheden.

Lær mereFjern parring af enhedAfbryder ManualCallPoint fra hub’en og sletter dens indstillinger.

Tegn ManualCallPoint angiver dens tilstand med en LED-indikation i øverste højre hjørne af enheden. KategoriTegnBegivenhedAlarm.LED’en blinker konstant.Knappen blinker, så længe det skrøbelige element holdes nede.Sabotagealarm.LED’en blinker én gang.Knappen fjernes fra SmartBracket-monteringspanelet.Tænd for knappen.LED’en blinker én gang.For at tænde knappen skal du holde tænd/sluk-knappen nede i 1 sekund.Slukker knappen.LED’en blinker tre gange.For at slukke knappen skal du holde tænd/sluk-knappen nede i 2 sekunder.Fejl opdaget.LED’en blinker konstant.Lavt batteriniveau.LED’en blinker en gang i minuttet.Batteriet er helt afladet.LED’en blinker hurtigt i kort tid.

Funktionstest Ajax-systemet tilbyder flere typer tests for at hjælpe med at vælge den korrekte installationsplacering for enhederne. Tests starter ikke med det samme. Ventetiden overstiger dog ikke varigheden af ​​et “hub-enhed” pollinginterval. Du kan kontrollere og konfigurere polling-intervallet i hub-indstillingerne ( HubIndstillingerJuveler eller Juveler/Fibra ). For at køre en test, i Ajax-appen:

  1. Vælg den ønskede hub.
  2. Gå til Enheder fanen.
  3. Vælg ManualCallPoint fra listen.
  4. Gå til Indstillinger .
  5. Vælg Jeweler Signal Strength Test .
  6. Kør testen.

Enhedsplacering Enheden er kun designet til indendørs brug. Når du vælger en placering til ManualCallPoint, skal du overveje de parametre, der påvirker dets funktion:

  • Guldsmedens signalstyrke;
  • afstanden mellem enheden og hubben eller radiosignalets rækkeviddeforlænger;
  • tilstedeværelsen af ​​barrierer, der kan hindre radiosignaltransmission mellem enheder, såsom vægge, lofter mellem gulve eller store genstande placeret i lokalerne.

ManualCallPoint bør placeres på flugtveje, især ved alle etageudgange og alle udgange til fri luft, der fører til et ultimativt sted for sikkerhed (selvom disse udgange ikke er mærket som brandudgange). ManualCallPoint bør fastgøres i en højde på 1,4 m over det færdige gulvniveau, i let tilgængelige, godt oplyste og iøjnefaldende positioner fri for potentielle forhindringer. De skal sættes mod en kontrasterende baggrund for nem genkendelse. En lavere monteringshøjde er acceptabel, hvis der er stor sandsynlighed for, at den første person, der udløser en brandalarm, vil være en kørestolsbruger. Overvej placeringsanbefalingerne, når du designer sikkerhedssystemprojektet for anlægget. Sikkerhedssystemet bør designes og installeres af fagfolk. En liste over anbefalede partnere er tilgængelig her . Signalstyrke Guldsmedens signalstyrke bestemmes af antallet af ikke-leverede eller beskadigede datapakker over en vis periode. Ikonetpå enhederne fanen angiver signalstyrken:

  • tre streger — fremragende signalstyrke;
  • to streger — god signalstyrke;
  • en streg — lav signalstyrke, stabil drift er ikke garanteret;
  • overstreget ikon — intet signal.

Tjek guldsmedens signalstyrke før den endelige installation. Med en signalstyrke på en eller nul søjler garanterer vi ikke stabil drift af enheden. Overvej at flytte enheden, da justering af dens position selv med 20 cm kan forbedre signalstyrken markant. Hvis signalet forbliver dårligt eller ustabilt efter flytning, kan du overveje at bruge en radiosignalområdeforlænger . Hvordan man ikke installerer knappen

  1. Udendørs, da det kan føre til falske alarmer og enhedsfejl.
  2. Inde i lokaler med temperatur og luftfugtighed uden for de tilladte grænser, da dette kan beskadige enheden.
  3. Tættere end 1 meter på hubben eller radiosignalets rækkeviddeforlænger for at forhindre tab af forbindelse med hubben.
  4. I områder med lav eller ustabil signalstyrke, da dette kan resultere i tab af forbindelse til hubben.
  5. På svært tilgængelige eller dårligt oplyste steder.

Installation Før du installerer ManualCallPoint, skal du sikre dig, at du har valgt den optimale placering, der overholder kravene i denne manual. Sådan monteres knappen:

  1. Fjern SmartBracket-monteringspanelet fra knappen. For at gøre dette skal du indsætte et specialværktøj i hullet og skubbe monteringspladen ned.
  1. Fastgør SmartBracket-monteringspanelet med dobbeltsidet tape eller andre midlertidige fastgørelseselementer. Placer monteringspanelet på en lodret overflade i en højde af 1,4 meter . Brug kun dobbeltsidet tape til midlertidig fastgørelse. Hvis enheden kun er fastgjort med tape, kan den til enhver tid løsne sig fra overfladen, og sabotagefunktionen udløses ikke, hvis enheden fjernes.
  2. Placer knappen, med det gennemsigtige låg lukket, på SmartBracket-monteringspanelet. Enhedens LED-indikator blinker, hvilket signalerer, at sabotageknappen på knappen er lukket.
  3. Kør Jeweller-signalstyrketesten . Sigt efter en signalstyrke på to eller tre barer.
  4. Fjern knappen fra SmartBracket.
  5. Fastgør SmartBracket-monteringspanelet sikkert ved hjælp af de medfølgende skruer på alle fikseringspunkter. Et fikseringspunkt er i den perforerede del af monteringspanelet over sabotage. Hvis du bruger alternative fastgørelsesmidler, skal du sikre dig, at de ikke beskadiger eller deformerer monteringspanelet.
  6. Sæt knappen på SmartBracket-monteringspanelet igen.

Specialværktøjet har et hul i kabinettet, hvilket gør det praktisk at bære. De, der er ansvarlige for brandsikkerhed, kan finde det praktisk at fastgøre specialværktøjet til deres nøglering.

Tiltag i tilfælde af brandalarm IGNORER ALDRIG ALARMEN! Antag altid, at alarmen er reel, og evakuer fra lokalerne med det samme, selvom du er i tvivl om årsagen til alarmsignalet.

  1. Åbn ikke dørene, hvis du føler varme eller røg bag dem. Tjek andre udgange og brug en alternativ flugtvej. Luk altid dørene bag dig, når du går. Hvis kraftig røg trænger ind i et rum, skal du holde dig tæt på gulvet og kravle ud. Hvis det er muligt, træk vejret gennem en våd klud eller prøv at holde vejret. Vær opmærksom på, at indånding af røg forårsager flere dødsfald end brand.
  2. Evakuer så hurtigt du kan, gå ikke i panik. Spar tid, lad være med at pakke dine ting. Arranger et mødested udenfor for alle i bygningen. Sørg for, at alle er evakueret sikkert.
  3. Ring straks til brandvæsenet, eller spørg nogen i nærheden. Husk, selv små brande kan sprede sig hurtigt; tilkald brandvæsenet, selvom alarmen automatisk sendes til en kontrolstation.

Kom ALDRIG tilbage til huset i brand.

Vedligeholdelse Rengør enhedens kabinet for at fjerne støv, spindelvæv og andre forurenende stoffer, når de kommer frem. Brug bløde, tørre servietter, der er egnede til rengøring af elektronisk udstyr. Undgå at bruge stoffer, der indeholder alkohol, acetone, benzin og andre aktive opløsningsmidler, når du rengør enheden. Det forudinstallerede batteri holder op til 7 år ved typisk brug (et tryk på et minut om ugen). Hvis du bruger det oftere, kan det reducere levetiden. Du kan til enhver tid overvåge batteriniveauet i Ajax-appen.

Tekniske specifikationer Alle tekniske specifikationer for ManualCallPoint (blå) Alle tekniske specifikationer for ManualCallPoint (rød) Overholdelse af standarder

Garanti Garantien for “Ajax Systems Manufacturing”-produkter fra selskabet med begrænset ansvar er gyldig i 2 år efter købsdatoen. Hvis du støder på problemer med enhedens funktionalitet, anbefaler vi, at du først kontakter Ajax tekniske support. I de fleste tilfælde kan tekniske problemer løses eksternt.

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar