Indbrudsalarmsensorer til at beskytte lokalerne mod indtrængen

Sikkerhedssensorer bruges som en del af sikkerhedssystemet til at beskytte lokalerne mod indtrængen og forhindre tyveri eller beskadigelse af ejendom. Bevægelsessensorer er en af ​​de mest almindelige enheder til at beskytte lokaler mod ubudne gæster. Desuden bruges glasbrudssensorer til at beskytte lokalerne. Den anden type hjælper med at identificere indbrud gennem rumvinduer.

Sikkerhedstilstedeværelsessensorer

En bevægelsessensor er en enhed, der registrerer en persons bevægelse i et bevogtet rum og styrer situationen. Når den er aktiveret, sender bevægelsessensoren et alarmsignal til alarmcentralen, som informerer brugerne om hændelsen eller tænder for sirenerne.

Principper for drift af bevægelsessensorer

Tilstedeværelsessensorer analyserer miljøbølger af forskellige typer: radiobølger, akustiske og optiske. Typen af ​​sensor afhænger af den type stråling, som bevægelsessensoren bruger, og de er som følger:

 • IR (infrarøde) bevægelsessensorer;
 • solcelleanlæg;
 • ultralyd;
 • mikroovn;
 • og en type, der bruger radiobølger – tomografiske bevægelsessensorer.

Installationen af ​​disse typer bevægelsessensorer udelukker ikke falske alarmer fra enheder, så nogle teknologier kombineres ofte i en enhed (for eksempel ultralyd og infrarød). Nogle producenter udstyrer også sensoren med teknologier, hvormed du kan undgå falske positiver, for eksempel temperaturkompensation, immunitet over for dyr og evnen til at justere sensorindstillingerne.

En anden almindelig type sikkerhedssensor i sikkerhedssystemet er en glasbrudssensor.

Glasbrudsdetektorer til tyverialarm

Glasbrudssensorer er installeret inde i anlægget under bevogtning. Glasbrudssensorens primære funktion til alarm er at underrette ejerne af lokalerne, efter at lyden af ​​knust glas er detekteret.

Sådan fungerer glasbrudssensorer

Princippet for drift af glasbrudsdetektorer afhænger af typen af ​​enhed. Der er flere af dem:

 1. Den akustiske glasbrudssensor opfanger lydbølger på niveau med glasbruddet. Det mekaniske kredsløb, der er knyttet til detektoren, forstærker og analyserer det modtagne signal.
 2. Den piezoelektriske glasbrudssensor er kendetegnet ved høj responsnøjagtighed og fanger banens vibrationer på niveauet for mekanisk påvirkning i stødøjeblikket.
 3. En elektromekanisk glasbrudssensor registrerer en krænkelse af nettets integritet ved mekanisk handling. En karakteristisk svingning opstår, når glasset går i stykker, og de elektriske kontakter åbner.

Sikkerhedsalarm glasbrudssensorer er monteret på væggene eller loftet i det rum, hvor vinduet er placeret.

Det er muligt at installere separate bevægelses- og glasbrudssensorer som selvstændige enheder. Men det er også værd at være opmærksom på de kombinerede enheder.


Kablet bevægelses- og glasbrudsdetektor Ajax CombiProtect Fibra

Ajax CombiProtect Fibra kombineret kablet bevægelses- og glasbrudsdetektor er designet til indendørs installation. Enheden hjælper med at forhindre uautoriserede indtrængen og skade på ejendom.

Ved at installere Ajax-sikkerhedssystemenheder sammen med en kombineret bevægelses- og glasbrudsdetektor kan du sikre pålidelig alarmdrift, som i sidste ende skalerer op til fuldgyldig beskyttelse af lokalerne med yderligere enheder.

Funktionsprincippet for den kombinerede bevægelses- og glasbrudssensor

Den kablede bevægelses- og glasbrudssensor CombiProtect sender et hændelsessignal (når bevægelse eller knust glas detekteres) til alarmcentralen. Kontrolpanelet informerer til gengæld brugerne og vagtfirmaet om alarmen aktiverer automatiseringsscripts og tænder for de tilsluttede sirener.

Hver hændelse, der registreres af CombiProtect Fibra-kablede sensor, gemmes i notifikationsfeedet i Ajax-applikationen. Ejeren af ​​lokalerne ved præcist, hvor kendsgerningen af ​​glasbrud eller tilstedeværelsen af ​​en udefrakommende blev opdaget, takket være målretningen af ​​Ajax-sensorer.

Sådan fungerer bevægelsesdetektor

Den digitale algoritme i den kombinerede SmartDetect-sensor eliminerer falske alarmer, som beskytter mod unødvendige patruljeopkald og bekymringer uden grund.

Takket være den indbyggede infrarøde sensor i CombiProtect Fibra kablede sensor, vil enheden registrere bevægelse af genstande selv i et rum med en temperatur tæt på menneskelig kropstemperatur.

I tilkoblet tilstand aflæser den kablede bevægelsessensor signalet fra IR-sensoren. Når CombiProtect Fibra registrerer bevægelse, sender den et alarmsignal til alarmcentralen og aktiverer LED-indikatoren (hvis indikationen er aktiveret).

Sådan fungerer glasbrudssensoren i CombiProtect Fibra

CombiProtect kablede kombinerede sensor har en elektretmikrofon, der registrerer glasbrud i det kontrollerede område. I 1,5 sekunder registrerer detektoren en lavfrekvent (døv) stødlyd, hvorefter — højfrekvente (stemmede) lyde fra glasfragmenterne.

Ajax CombiProtect Fibra arbejder med en digital algoritme til at screene falske alarmer ud og registrere lyden af ​​glasskår med en to-faktor test.

Informationsoverførselsprotokol Fibra

To-vejs Fibra-protokollen bruges til pålidelig kommunikation mellem CombiProtect-kombinationssensoren og kontrolpanelet. Alarmer og hændelser leveres med det samme takket være den unikke tilslutningsmetode, selvom 100 enheder er tilsluttet alarmen.

Fibra kablede protokol krypterer meddelelser og verificerer hver kommunikationssession for at forhindre manipulation og manipulation af enheden. Funktionen af ​​systemets sensorer og kontrolpanelet kontrolleres ved regelmæssige afstemninger hvert 12.-300. sekund (frekvensen er justerbar) i realtid i Ajax-applikationen.

Funktioner af den kombinerede bevægelses- og glasbrudsdetektor Ajax CombiProtect Fibra

CombiProtect Fibra, en kablet kombineret bevægelses- og glasbrudsdetektor, har følgende fordele:

 • Den kablede detektor sender en alarm til centralen umiddelbart efter detektering via den sikre Fibra-protokol. Sensorens kommunikationsrækkevidde med kontrolpanelet er op til 2 km (ved brug af en U/UTP kat. med fem parsnoede kabler til tilslutning).
 • CombiProtect Fibra kombinerede sensor er udstyret med en infrarød bevægelsesdetektionssensor og en elektretmikrofon, der fanger lyden af ​​glasskår i et bevæbnet rum.
 • Der er tre niveauer af manuel justering af bevægelsessensorens følsomhed og tre niveauer af følsomhed af mikrofonen, som opfanger lyde.
 • Den kablede sensor er udstyret med en sabotage til at åbne kabinettet og løsne fra fastgørelseselementerne. Hvis en ubuden gæst forsøger at adskille enheden, vil sikkerhedssystemets bruger blive underrettet med det samme.
 • Ajax CombiProtect Fibra kablet bevægelses- og glasbrudsdetektor opfylder kravene i Grad 2. Sikkerhedsenheden er klar til at modstå selv erfarne kriminelle med professionelt hackingudstyr.
 • Ajax alarmsikkerhed kan forbindes til sikkerhedskonsollen i en specialiseret organisation (sikkerhedsselskaber accepterer kun certificerede sikkerhedssystemer til overvågningskonsollen – Ajax er en af ​​dem).

Installation og konfiguration af en kablet kombineret bevægelsessensor

Den kablede kombinerede bevægelses- og glasbrudsdetektor CombiProtect Fibra installeres og konfigureres, ligesom andre enheder i Fibra-linjen, kun af akkrediterede Ajax-partnere.

Specialister fra sikkerheds- og installationsfirmaer hjælper med at vælge de

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar