Sådan rengøres FireProtect / FireProtect Plus røgkammeret

FireProtect / FireProtect Plus registrerer røg ved hjælp af optiske sensorer installeret inde i enhedens røgkammer.

Detektorer kontrollerer automatisk status for sensorerne og røgkammeret regelmæssigt. I tilfælde af funktionsfejl eller støv i røgkammeret udsender sirenen, der er indbygget i detektoren, et langt akustisk signal hvert 1,5 minut, og meddelelse sendes i Ajax- appen .

Sådan rengøres røgkammeret på detektoren

Hvis støvniveauet er højt, kan du selv rengøre detektorkammeret.

Før du begynder at rense røgkammeret, skal du kontrollere firmwareversionen af ​​detektoren i Ajax-applikationen ved at vælge den på enhedslisten og rulle ned. Husk eller skriv enhedens firmwareversionsnummer ned.

For at rense røgkammeret:

 1. Fjern detektoren fra SmartBracket-beslaget ved at dreje det mod uret uden at trykke på Ajax-logoet. Et tryk påbegynder en røgkammertest og udløser en sirene indbygget i detektoren.
 2. Sluk for detektoren ved at holde tænd/sluk-knappen nede i 3 sekunder. Når du slukker for detektoren, blinker LED’en på detektoren rødt flere gange.
 3. Placer detektoren på et håndklæde foldet flere gange med Ajax-logoet nedad for at undgå at ridse kroppen
 4. Skru 4 skruer af med en PH0 skruetrækker.
 5. Fjern detektorlåget (panelet med Ajax-logoet). Vi anbefaler at bruge et plastikkort eller et plektrum, da en metalgenstand kan beskadige kroppen .
 • Når du fjerner låget, må du ikke trykke på detektorens metalnet, da dette kan føre til dens deformation
 1. Placer enheden på et håndklæde og fjern brættet med berøringsknappen ved at trække det lidt op .
 2. Fjern plastikpanelet, der dækker brættet 

Fjern ikke detektorens metalnet .

 1. vis du fjerner metalnettet under rengøringen af ​​detektoren, skal du sætte det tilbage i sædet og fastgøre det på alle stativer.
 2. Fjern detektorens røgkammer ved at trykke let ned på to af de tre låse.
 3. Skyl og tør røgkammeret. Fjern også støv fra detektorens bord ved forsigtigt at tørre det af med en blød børste eller en blød tør klud, der er egnet til pleje af udstyr .Ved rengøring skal du undgå at bruge stoffer, der indeholder alkohol, acetone, benzin og andre aktive opløsningsmidler

 1. Hvis firmwareversionen er 3.50 eller seneste, skal du gå til trin 11 .ajax brandbeskyttelseHvis firmwareversionen er lavere end 3,50, skal du nulstille støvtælleren, ellers vil du fortsætte med at modtage meddelelser om behovet for at rense røgkammeret i detektoren. Tænd for detektoren ved at holde tænd/sluk-knappen nede i 3 sekunder, og tryk derefter på reset-knappen på kortet. Bloker ikke de optiske elementer på kortet på nogen måde. Dette kan udløse en detektoralarm .Et tryk på knappen vil udløse et kort akustisk signal fra detektoren. Sluk for detektoren . Hvis detektoren ikke udsender et akustisk signal, indsend det til en omfattende diagnostik .
 2. Geninstaller det rengjorte røgdetektorkammer. Når det er korrekt installeret, er røgkammeret fastgjort med alle 3 låse.
 3. Installer plastikpanelet, der dækker brættet, ind i detektorens krop.
 4. Installer berøringsknappen ved at justere hullet på berøringsknappens plade med plastpanelstativet.
 5. Sæt detektorens låg på igen ved at justere lågets plastikstativ med sabotagekortet på kortet (placeret ved siden af ​​CR2032-batteriet) .
 6. Vend detektoren, mens du holder den på begge sider. Spænd 4 skruer og tænd for detektoren.

Efter rengøring skal du sørge for at kontrollere detektorens funktion. For at gøre dette skal du holde detektorens touch-knap (Ajax-logo) nede i 6 sekunder. Enheden skal udløse sirenen i 5 sekunder, og i applikationen vil du modtage en meddelelse, der bekræfter, at detektorens røgkammer er OK. Når testen er udført, kan detektoren monteres tilbage.

Hvis sirenen ikke udsender lyden, eller applikationen modtager en alarm om detektorfejl, skal du ikke bruge enheden og indsende den til diagnosticering .

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar