Ajax WaterStop Fra Fm Sikring - Supporten.dk

Ajax WaterStop


Forebyggelse af lækage med WaterStop: Ikke en dråbe problemer

Ajax Systems afslører WaterStop , en vandafspærringsventil med fjernbetjening. Det hjælper med at bygge et fuldt automatiseret lækageforebyggelsessystem med professionel sikkerhedsteknologi pålidelighed. Enheden består af en ventil og en kraftig elektrisk aktuator, der automatisk lukker for vandet ved kommando fra Ajax-appen eller en knap, der trykkes på stedet.

Nu går Ajax ud over sikkerhed og bliver et produkt, hvor flere fagfolk – som elektrikere og blikkenslagere – begynder at interessere sig for. Deres erfaring med at arbejde med Ajax burde være på samme topniveau. Vi dykkede ned i systemer til forebyggelse af vandlækage. Vi modtog nyttig feedback fra fagfolk, der brugte Ajax-relæer til at integrere tredjeparts elektriske ventiler for at lukke for vandet med LeaksProtect-alarmen. Vi har samlet så mange indsigter som muligt. Og vores ingeniører dykkede ind i dem for at levere dig WaterStop.

Da WaterStop var en del af et Ajax-sikkerhedssystem, overtog WaterStop alle signaturteknologier, der er bevist af tiden. Aktuatoren fungerer på batterier i op til 3 år, mens den er i stand til at lukke for vandet på få sekunder. En kommando til at gøre dette leveres af Jeweller-radioprotokollen, der har en rækkevidde på op til 1.100 meter og har kryptering, frekvenshop og jamming-detektion.

Et Ajax-sikkerhedssystem med LeaksProtect og WaterStop bliver til et automatisk vandlækageforebyggelsessystem med pålidelighed af professionel kvalitet.

Sikker og trådløs installation er et karakteristisk træk ved WaterStop. Kompakte dimensioner, manipulationsadvarsler ved demontering, en lås til steder med offentlig adgang og et håndtag til manuel kontrol – alt sammen modvirker typiske problemer. Enheden er tilsluttet og konfigureret i Ajax-apps på stedet eller eksternt. WaterStop giver mere komfort til VVS-installatørers daglige arbejde.


Synergien af ​​kvalitet

WaterStop består af to elementer. Den første er en kvalitetsventil fra Bonomi, en af ​​markedslederne. Det kan være en af ​​tre størrelser: ½, ¾ og 1 tomme, med et standard ISO 5211-beslag. Alle ventiler er velegnede til varmt og koldt vand.

WaterStop kombinerer en kvalitetsventil og en kraftig elektrisk aktuator.

Det andet element i WaterStop er Ajax’ 8,2-newtons elektriske aktuator, som spiller rollen som en styreenhed til ventilen. Den har to strømmuligheder: fire CR123A-batterier og et stik til 9 V⎓. Men selv på batterier vil WaterStop virke i op til 3 år, hvilket muliggør enkel, trådløs installation.


Den elektriske aktuator i WaterStop har to strømforsyningsmuligheder.

Alle de elektroniske komponenter er beskyttet mod overophedning og kan arbejde ved en omgivelsestemperatur på op til 60°C. Samtidig kan WaterStop monteres på et rør med en vandtemperatur på op til 120 grader. IP56 kapslingsbeskyttelse sparer enheden mod støv og stærke vandstråler.

I tilfælde af en vandlækage vil den elektriske aktuator lukke for vandet på 5 sekunder. Med et beskadiget ¾-tommer rør svarer 5 sekunder til kun en liter vand.


Sluk vandet med en smartphone

Ajax-appen giver systembrugere fuld bevidsthed og kontrol over vandforsyningen. De kan se ventilstatus, modtage øjeblikkelige notifikationer og lukke for ventilen med et tryk på en smartphone. Interfacet har hændelsesloggen, der registrerer hver handling i systemet.

WaterStop kan styres fra hvor som helst i verden, hvor internettet er tilgængeligt.

Med PRO-apps kan blikkenslagere og sikkerhedsprofessionelle opsætte forskellige automatiseringsscenarier for at holde et anlæg tørt uden brugerindblanding. Vandet kan lukkes som svar på en lækagedetektoralarm, tændes og slukkes i henhold til en tidsplan eller endda synkroniseres med sikkerhedstilstanden. Automatiseringsscenarier opsættes med få klik, både på stedet og eksternt.

Det er også muligt i appen at indstille ventilen, der forhindrer fastkøling, periodisk åbning/lukning af ventilen: en gang om ugen, en måned eller et kvartal, samt et tidspunkt, hvor ventilen vil rotere. Frekvensen til forebyggelse af fastlåsning er indstillet i henhold til ventilproducentens anbefalinger og vandkvaliteten på stedet.


Problemfri installation

WaterStop er designet til bekvem installation på ethvert trin – konstruktion eller renovering af et eksisterende vandforsyningssystem. Enheden har kompakte dimensioner og kan installeres i en af ​​4 positioner. Om nødvendigt kan den elektriske aktuator nemt fjernes fra ventilen under installationen på få sekunder uden værktøj. Det gør enheden nem at vedligeholde og er afgørende i en nødsituation, når en blikkenslager har brug for øjeblikkelig adgang til ventilen.

WaterStop kan monteres i en af ​​4 positioner og har et håndtag til at lukke for ventilen uden værktøj.

Der er to muligheder for at styre ventilen på stedet: en knap på aktuatorkabinettet og et håndtag på selve ventilen, der er let at dreje med bare hænder. Den aktuelle status for ventilen kan ses takket være en fysisk indikator. Enheden har beskyttelse mod forkert installation (når aktuatoren roterer i den forkerte retning og forsøger at lukke en allerede lukket ventil) og giver besked, hvis batterierne er sat forkert i.


Pålidelighed på niveau med professionel sikkerhed

WaterStop udveksler data med en Ajax-hub ved hjælp af Jeweller-radioprotokollen. Jeweller etablerer krypteret, energieffektiv kommunikation i en afstand på op til 1.100 meter uden rækkeviddeforlængere. Rækkeviddeforlængeren fordobler radiokommunikationsafstanden og tillader installation selv i isolerede rum eller dybe kældre. Tilslutning af ReX 2 til hub’en via et Ethernet-kabel vil gøre det muligt for WaterStop at forblive online på trods af tykke vægge.

Med ReX 2 kan WaterStop installeres selv i isolerede rum eller dybe kældre.

WaterStop har arvet mere professionelle sikkerhedsfunktioner. Aktuatoren er udstyret med en sabotage. Derfor modtager systembrugere og sikkerhedsfirmaet en øjeblikkelig besked, når enheden er afmonteret. Til montering på steder med offentlig adgang er WaterStop udstyret med en specialdesignet lås. Det giver fysisk beskyttelse mod uautoriseret demontering. Så det kritiske element i et vandlækageforebyggelsessystem er konstant under pålidelig beskyttelse.

Til montering på steder med offentlig adgang er WaterStop udstyret med lås.


Ajax WaterStop i aktion


Tilgængelighed

WaterStop vil være tilgængelig for bestilling fra autoriserede Ajax-partnere i 4. kvartal 2022.Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar