Tastaturet i sikkerhedssystemet

Et alarmtastatur er et kontrolpanel, der er designet til at sende information om driften af ​​enheder, der er tilsluttet systemet, og til at tilkoble/frakoble et objekt. Tastaturer er ofte i stand til at advare folk om sikkerhedsbrud og alarmer.

Sikkerhedstastaturer er kablede, trådløse, interface og relæ, flydende krystal og LED. Der er også touch-tastaturer og virtuelle tastaturer, der er installeret i en mobiltelefon.

Tastatur til frakobling og tilkobling af rum adskiller sig i deres kapaciteter, metoder til at sende et alarmsignal og typen af ​​forbindelse til sikkerhedssystemets central. Valget af sikkerhedskontrolpanelet er påvirket af den hyppighed, som enheden vil blive brugt med, typen af ​​objekt, hvor tastaturet er installeret, formålet med at installere enheden osv.

Princippet om betjening af sikkerhedstastaturet

Fra alarmtastaturet kan du indstille sikkerhedstilstanden, slå den til og fra. For at gøre dette skal du indtaste en adgangskode, som er indstillet af ejeren af ​​det beskyttede objekt, så ingen udenforstående kan kontrollere sikkerhedssystemet. Ved hjælp af sikkerhedstastaturet kan du programmere sikkerhedssystemsensorer, adgangskoder, tilføje telefoner til SMS-beskeder om begivenheder og andre funktioner, afhængigt af tastaturtypen.

Sikkerhedstastaturfunktioner

Sikkerhedsalarmtastaturet giver dig mulighed for at vælge den ønskede driftstilstand. Enheden underretter brugere af sikkerhedssystemet om en uforudset situation og forenkler brugen af ​​alarmsystemet. Hver type sikkerhedstastatur har en række funktioner, hvoraf de vigtigste er:

Kablet sikkerhedstastatur

 • forbindes til kontrolpanelet (alarmcentral) med en ledning;
 • installeret i den indledende fase af reparationen, da ledningerne skal skjules;
 • ofte brugt i bygninger med tykke skillevægge, armerede betonvægge, hvor radiosignalet måske ikke passerer.

Trådløst tastatur til alarm:

 • kommunikation med kontrolpanelet opretholdes af radiosignal;
 • modtager strøm fra forudinstallerede batterier eller en akkumulator;
 • du kan montere den selv efter reparationen er afsluttet, da trådløse tastaturer ikke kræver ledninger.

Alarm-LED-tastaturet er det nemmeste at betjene og giver kun grundlæggende information. Flydende krystal giver dig til gengæld mulighed for at sende tekstbeskeder og er mere praktisk at bruge, selvom den er udstyret med kompleks funktionalitet.

Funktioner ved relætastaturerne:

 • kompatibel med kontrolpaneler af enhver art;
 • fungerer efter princippet om at lukke og åbne et elektrisk relæ.

Funktioner ved grænsefladetastaturer:

 • grænsefladetastaturer overfører information til kontrolpanelet i en krypteret form, hvilket eliminerer signalopsnapning og enhedsforfalskning;
 • de tillader overvågning af status for kommunikationsenheder, sikkerhedszoner og andre.

Kablet indendørs tastatur KeyPad Fibra

Kablet berøringstastatur til at styre Ajax-sikkerhedssystemet, KeyPad Fibra er designet til indendørs installation. Tastaturet fungerer sammen med Hub Hybrid-kontrolpanelet. Tilslutning til andre kontrolpaneler, integrationsmoduler, radiosignalrepeatere er ikke tilvejebragt. Der tilbydes ikke integration med tredjeparts sikkerhedssystemer.

Princippet for drift af det kablede KeyPad Fibra-tastatur til alarm

Kablet berøringstastatur KeyPad Fibra er en Ajax sikkerhedssystemkontrolenhed. Enheden kommunikerer med kontrolpanelet ved hjælp af den sikre Fibra-protokol, og den kablede kommunikationsrækkevidde er op til 2 kilometer, når den er tilsluttet via et U/UTP cat.5 parsnoet kabel.

KeyPad Fibra kablet berøringstastatur giver dig mulighed for at kontrollere sikkerhedstilstandene for hele anlægget eller individuelle grupper, aktivere nattilstanden og understøtter funktionen “lydløs alarm” – dette er muligheden for at informere sikkerhedsfirmaet om, at nogen tvinger dig til at frakoble alarmen. Sirenen vil ikke reagere på samme tid – du skal indtaste en foruddefineret adgangskode til en sådan situation i stedet for den sædvanlige.

Det kablede sikkerhedstastatur understøtter både en delt tvangskode og en personlig kode – den anden kan indstilles individuelt i brugerindstillingerne.

KeyPad Fibra-kablet alarmtastatur understøtter også kontrol af sikkerhedstilstande uden at indtaste en kode. For at gøre dette skal du aktivere funktionen “Arm uden kode” i indstillingerne.

Tastatur Fibra kablet touch-tastaturfunktioner

KeyPad Fibra sikkerhedstastaturet har følgende funktioner:

Knappen “Funktion”. “Funktion”-knappen på KeyPad Fibra-kablet berøringstastatur kan fungere i 3 tilstande:

 • Ingen handling — betyder, at knappen er deaktiveret, og der sker intet efter at have trykket på den.
 • Alarm — efter at have trykket på “Funktion”-knappen, sender sikkerhedssystemet et alarmsignal til sikkerhedsselskabets (CMS) centrale overvågningsstation, systembrugere og aktiverer sirenerne.
 • Undertrykk synkron brandalarm — efter at have trykket på knappen “Funktion”, vil sikkerhedssystemet deaktivere alarmen fra FireProtect / FireProtect Plus branddetektorerne. Handlingen kan kun udføres, hvis den synkrone alarm for branddetektorer er aktiveret.

Opsætning i to trin

Tilkobling af sikkerhedssystemet ved hjælp af KeyPad Fibra touch-tastaturet kan udføres i to trin. Denne proces svarer til at aktivere et sikkerhedssystem ved hjælp af en personlig eller delt tastaturkode. Processen skal afsluttes enten ved at genaktivere ved hjælp af SpaceControl-kontrolenheden eller ved at nulstille slutsensoren.

Blokering i tilfælde af invasion

Hvis du indtaster den forkerte kode tre gange inden for et minut, vil tastaturet blive spærret i den tid, der tidligere er angivet i indstillingerne. Under blokering af enheden vil kontrolpanelet ignorere alle koder og vil underrette alarmbrugere om kodevalgsforsøg.

Tastaturet kan låses op via appen af ​​en PRO med administratorrettigheder eller af en bruger. Efter den tid, der er angivet i indstillingerne, låses tastaturet automatisk op.

Fibra dataoverførselsprotokol

For at sende alarmer og hændelser til kontrolpanelet bruger det kablede tastatur Fibra-teknologi, en tovejs kommunikationsprotokol, der giver pålidelig og hurtig kommunikation mellem kontrolpanelet og enheder, der er tilsluttet sikkerhedssystemet. Fibra leverer alarmer og hændelser med det samme, selvom 100 enheder er tilsluttet systemet takket være busforbindelsesmetoden.

Fibra verificerer hver kommunikationssession med systemenheder og understøtter signalblokkryptering for at forhindre sabotage og tastaturerstatning. Ledningsprotokollen sørger for regelmæssig polling af enheder af kontrolpanelet ved en specificeret frekvens, for at kontrollere kvaliteten af ​​kommunikationen og for at vise status for systemenheder i realtid i Ajax-applikationer.

Valg af placering og installation af KeyPad Fibra-kablet sensortastatur

KeyPad Fibra er et berøringstastatur til Fibra-serien af ​​kablede enheder. Kun akkrediterede Ajax-partnere kan installere, sælge og vedligeholde disse enheder.

Når installatøren vælger, hvor alarmberøringstastaturet skal installeres, vil han tage højde for længden af ​​kablet til tilslutning af enheden, Fibra-signalstyrken og generelle retningslinjer for enhedens placering. For eksempel er et tastatur til styring af et sikkerhedssystem mest bekvemt brugt i et indendørs indgangsparti. Dette arrangement giver dig mulighed for at frakoble, før indgangsforsinkelsen udløber, samt hurtigt aktivere den tilkoblede tilstand, når du forlader lokalerne.

Hvor man ikke skal installere berøringstastaturet til KeyPad Fibra-sikkerhedssystemet

For korrekt betjening af KeyPad Fibra-kablet tastatur bør følgende steder til montering af enheden undgås:

 • Rum med luftfugtighed og temperatur, der er uden for rækkevidde. Enheden holder muligvis op med at fungere.
 • Steder, hvor møbler, tøj, Ethernet-ledninger eller strømkabler kan blokere tastaturet.
 • Udendørs, da enheden er designet til indendørs brug.
 • Steder, hvor tastaturets signalstyrke er svag eller ustabil.
Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar