Døråbningssensor i tyverialarm

Døråbningssensor i tyverialarm

En af de mest almindelige tyverialarmsensorer er dør- og vinduesåbningssensoren.

Vindues- og døråbningssensoren består af to dele: en sensor og en magnet. Sensoren er baseret på en reed-kontakt – en enhed, hvor kontakterne normalt er lukkede eller åbne. Under påvirkning af et magnetfelt åbner eller lukker kontakterne.

DoorProtect Plus er en kablet dækdetektor med to reed-kontakter. Detektoren er udstyret med et accelerometer til registrering af åbning, stød og hældning. Er etableret i rum på vinduer, døre, show-vinduer.

Detektoren er monteret på vinduesrammen, dørkarmen, og magneten er monteret på rammen. I en tilstand af ro er sensoren og magneten placeret side om side – sensoren er i et magnetfelt. Når døren åbnes, bevæger magneten sig væk fra sensoren, styrken af ​​magnetfeltet bliver mindre, kontakten i sensoren lukker eller åbner, og detektoren aktiverer alarmen. Når døren eller vinduet lukkes, begynder magneten at virke på sensoren, og den virker igen.

Afstanden mellem magneten og sensorhuset er ca. 1,5 cm. Dette gør det muligt for detektoren at registrere selv en lille åbning af et vindue eller en dør. Takket være dette funktionsprincip er enheden beskyttet mod falske alarmer forårsaget af træk osv.

Anvendelse af åbningssensoren

Åbningssensoren bruges på flere områder:

  1. Indbrudssikring

Enheden hjælper med at bestemme indtrængning i lokalerne under beskyttelse. I nogle sikkerhedssystemer, efter at sensoren er udløst, aktiveres sirenen. Nogle alarmer sender en alarmbesked til ejeren af ​​lokalerne i form af SMS-beskeder eller opkald.

  1. Omsorg for børn og ældre mennesker

Ved at installere en åbningssensor kan du kontrollere, hvornår en person forlod et rum eller en bygning, og hvornår han kom ind. Hvis du installerer en detektor på køleskabet, kan du kontrollere, om en person har spist eller ej.

DoorProtect Plus Fibra — kablet åbning, hældning og stødsensor

DoorProtect Plus Fibra er en kablet dækdetektor med to reed-kontakter. Detektoren er udstyret med et accelerometer til registrering af åbning, stød og hældning. Er etableret i rum på vinduer, døre, show-vinduer.

DoorProtect Plus Fibra-åbningssensoren fungerer som en del af Ajax-sikkerhedssystemet og overfører information til det centrale sikkerhedssystem via den sikre Fibra-protokol. Den kablede kommunikationsrækkevidde er op til 2 kilometer, når den er tilsluttet via et U/UTP cat.5 parsnoet kabel. DoorProtect Plus Fibra er kompatibel med Hub Hybrid kontrolpanelet, tilslutning til andre kontrolpaneler end ocBridge Plus og uartBridge integrationsmoduler, signalforstærkere er ikke mulig.

Princippet for drift af den kablede sensor til åbning, vipning og stød fra Ajax

Den kablede åbningssensor fra Ajax DoorProtect Plus Fibra reagerer på tre typer alarmer: Ændring i hældningsvinklen, åbning og stød.

Når DoorProtect Plus Fibra åbningssensoren udløses, sender den et alarmsignal til alarmcentralen på 0,15 sekunder. Hvis der anvendes alarmer i sikringssystemet, aktiverer centralen dem og rapporterer samtidig alarmen til brugeren og vagtselskabet.

Ejeren af ​​den beskyttede genstand vil kende den nøjagtige placering af åbningssensoren. Alarmmeddelelsen indeholder navnet på enheden, det beskyttede objekt og sensorens virtuelle rum.

Åbningsdetektering af en kablet DoorProtect Plus Fibra-sensor

DoorProtect Plus Fibra-detektoren registrerer åbningen af ​​et vindue eller en dør ved hjælp af et følsomt element – en reed-kontakt (forseglet kontakt). Enheden består af to dele – en sensor og en magnet.

Sensoren er fastgjort på den faste del af vinduet eller døren (på karmen), og magneten er fastgjort på den glidende del eller den bevægelige ramme. Når magneten nærmer sig sensoren, opstår der et magnetfelt, sensorkontakterne magnetiseres, tiltrækkes og lukkes. Når et vindue eller en dør åbnes, bevæger magneten sig væk fra reed-kontakten, kredsløbet åbner, og detektoren registrerer åbningen.

Støddetektion af DoorProtect Plus Fibra-sensor

Den kablede DoorProtect Plus Fibra-sensor er udstyret med et accelerometer, der giver dig mulighed for at reagere på et indbrudsforsøg, bestemme vibrationer og stød. Enheden sender en alarm, hvis du forsøger at bryde et vindue op, sparke til en dør eller bore gennem dørlåsen på hoveddøren.

Detektion af hældningsændring

Med DoorProtect Plus Fibra kan du tilkoble systemet, når vinduerne er i ventilationstilstand (du skal først deaktivere den magnetiske sensor i indstillingerne). Hældningssensoren i sensoren registrerer enhedens afvigelse i det lodrette plan med mere end 5°.

For at åbningssensoren kan registrere en ændring i positionen af ​​et vindue eller en dør, skal du installere den på en bevægelig ramme.

Hvordan DoorProtect Plus Fibra-sensoren overfører information til centralpanelet (hub)

Den kablede DoorProtect Plus Fibra åbnings-, stød- og hældningssensor er forbundet til kontrolpanelet ved hjælp af en busmetode og bruger Fibra-teknologi – en kablet dataoverførselsprotokol.

Fibra understøtter flydende nøgleblokkryptering og enhedsgodkendelse på per-session-basis. Denne metode hjælper med at forhindre enhedsforfalskning og sabotage. Alarmcentralen kontrollerer jævnligt sensorens funktion, pollingfrekvensen kan justeres (fra 12 til 300  sekunder).

Hvor skal den kablede dørsensor DoorProtect Plus Fibra installeres

Når du vælger installationsstedet for DoorProtect Plus Fibra-kablet sensor, er det nødvendigt at tage højde for åbningsdetekteringszonen, Fibra-signalniveauet, længden af ​​kablet for tilslutning og placeringsanbefalinger ved udvikling af projektet for anlæggets sikkerhedssystem.

For at installere en kablet åbnings-, hældnings- og stødsensor skal du bruge tjenesterne fra et sikkerheds- eller installationsfirma. Ajax akkrediterede partnere kender de sårbare og optimale steder for installation af en sensor.

DoorProtect Plus Fibra kablet åbnings-, hældnings- og stødsensor er en enhed fra Fibra-enhedslinjen. Kun akkrediterede Ajax-partnere kan installere, sælge og administrere disse enheder.

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar