Vand Skade

Sådan forhindres vandlækager og oversvømmelser

Når det kommer til lækager eller oversvømmelser, kan du se to forskellige billeder.
Den første: beskadigede vægge, parketgulve, møbler og elektronik.
Den anden: mobilunderretning. Det automatiske anti-oversvømmelsessystem med Ajax LeaksProtect- detektor har identificeret de første flodskilte og lukket for vandet. Mobilappen informerede øjeblikkeligt ejeren om hændelsen.

Læs artiklen for at lære, hvordan du implementerer Ajax anti-oversvømmelsessystem i dit hjem, kontor, butik eller produktionsanlæg.

Hvilken skade kan lækager og oversvømmelser medføre

Hyppig. Destruktiv. Dyrt. Disse tre karakteristika beskriver oversvømmelser og lækager, uanset hvor massive de er.

De sker oftere end brande eller indbrud . Lækager og oversvømmelser er nummer et i placeringen af ​​hverdagskatastrofer. Ifølge statistikker er der i et distrikt (på 333 private huse) 1 brand, 9 indbrud og 27 VVS-lækager, der sker om året.

De ødelægger frygteligt . Vandskaden er så alvorlig, at den vurderes af det internationale organ – IICRC , Institute of Inspection Cleaning and Restoration Certification.

Videnskabeligt set er der 4 grader vandskade. Gradationen afhænger af materialernes porøsitet og deres evne til at absorbere vandet.

Med enkle ord vokser formen, selvom vandbeskadigede områder tørres inden for 48 timer. Den muggen lugt forsvinder måske aldrig. Trægulvet rådner, gipsvæggen bliver gennemblødt og smuldret. Apparater forværres. Elektriske ledninger bliver farlige. En kortslutning kan forårsage brand.

De koster en masse penge . 

Dette er de årlige omkostninger ved vandskader i henholdsvis USA, Storbritannien, Spanien. Lande og valutaer kan ændre sig, men de økonomiske tab forbliver enorme.

Der er hverdagslækager og oversvømmelser; og der er oversvømmelser forårsaget af naturkatastrofer. De sidste er ikke fokus for denne artikel, men de blev muligvis talt i ovennævnte statistikker.

Ud over global skade kan lækagerne være “langsomme”. De er vanskelige at få øje på med det samme, men de er stadig dyre. En utæt vandhane, der drypper med et dryp pr. Sekund, kan spilde mere end 11.000 liter om året . Det er den mængde vand, der er nødvendigt for at tage mere end 180 brusere. En 3 mm revne i et rør resulterer i 945 liter vandlækage pr. Dag . Du kan fylde et akvarium med dette vand og starte en lille haj i det.

Ud over global skade kan lækagerne være “langsomme”. De er vanskelige at få øje på med det samme, men de er stadig dyre. En utæt vandhane, der drypper med et dryp pr. Sekund, kan spilde mere end 11.000 liter om året ( 3.000 US gallon ). Det er den mængde vand, der er nødvendigt for at tage mere end 180 brusere. En 3 mm revne i et rør resulterer i 945 liter vandlækage pr. Dag (eller 250 US gallon ). Du kan fylde et akvarium med dette vand og starte en lille haj i det.

Kilder til vandlækager og oversvømmelser

  • Defekt VVS (for eksempel toilet)
  • Vandrør
  • Vandvarmer
  • Varme radiatorer
  • Vaskemaskine
  • Opvaskemaskine

De skal overvåges og konstant holdes for øje. Skala inde i vandvarmeren kan forårsage lækage, så du skal kontrollere det en gang imellem og rengøre det. Vandvarmerens anode skal udskiftes i tide. Vaskemaskinens vandforsyningsslanger forringes efter 8-9 år, så glem ikke at kontrollere dem og udskifte dem.

Regelmæssig kontrol er vigtig, men det forhindrer ikke ulykken. I lejlighedsbygninger kan den menneskelige faktor (for eksempel en glemsom nabo) forårsage et problem.

Sådan holder du risikoområder under kontrol

Lad sikkerhedssystemet tage sig af det. LeaksProtect trådløs lækagedetektor kræver ikke installation, går år uden vedligeholdelse og fungerer 24/7.

Enhedens højde er kun 14 mm. Placer det bare, hvor der sandsynligvis vil forekomme lækager. Hvis din vaskemaskine lækker, eller et rør går i stykker, reagerer detektoren straks, og Ajax-appen rapporterer en ulykke.

Og hvis anlægget har et system til oversvømmelse, lukker Ajax automatisk vandforsyningen. Lækager Beskyt lækagedetektorer, Relæ- eller WallSwitch- relæer og elektroventiler kan bruges til at skabe et smart vandkontrol- og anti svømmesystem .

Hvorfor Ajax og ikke et andet system til oversvømmelse

Hvorfor har du brug for et sikkerhedssystem, når du kan købe en simpel detektor med en afspærringsventil for vandforsyning?

Forskellen er i tre hovedkriterier:

vægt

Fra 1 til 200 lækager Protect lækagedetektorer kan tilsluttes hub’en (Ajax sikkerhedssystemets kontrolpanel). Hver af dem registrerer en lækage, og systemet kan styre flere magnetventiler, hvilket stopper vandforsyningen til hele bygningen eller et bestemt gulv, gulvfløj eller endda et bestemt rum. Magnetventilen kan vælges efter dine behov uden nogen begrænsninger – i modsætning til anti-oversvømmelsessystemer, hvor dette element allerede er indstillet. Antallet af understøttede detektorer i sådanne systemer er ca. 5 gange mindre, og fleksibiliteten til at kontrollere dem har tendens til nul.

Udholdenhed

De fleste anti-oversvømmelsessystemer drives af elektricitet og varer ikke mere end 1-2 dage i autonom tilstand. LeaksProtect fungerer på et forudinstalleret batteri i op til 5 år. Placer bare en miniatureenhed, hvor der sandsynligvis vil forekomme vandlækage, og glem det i årevis. Sikkerhedssystemets kontrolpanel kan også fungere fra et bærbart batteri ved hjælp af Ajax 12V PSU eller Ajax 6V PSU strømforsyningsenheder. Systemet sikrer således sikkerhed i faciliteter med manglende, lavspændings- eller ustabil strømforsyning.

ålidelighed

Ajax giver en uafbrudt interaktion mellem alle sikkerhedssystemenheder og tosidet forbindelse på op til 1300 m i et åbent område. Dette er et uopnåeligt område for et traditionelt anti-oversvømmelsessystem. Ajax Jeweler radioprotokol bruger godkendelse til at forhindre forfalskning og kryptering for at beskytte mod datatyveri. Alt dette gør LeaksProtect effektiv mod små lækager og store oversvømmelser. Små lejligheder, store produktionsfaciliteter og indkøbscentre er sikre hos Ajax.

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar