Fibra-Teknologi: kablet revolution

Ajax innovationer har nået et nyt niveau. I modsætning til teknologien fra 80’erne, som stadig er til stede i sikkerhedsindustrien, har vores ingeniører udviklet Fibra – en digital generation af kablet teknologi. Fibra kombinerer ledningernes pålidelighed med friheden ved radioforbindelse. Et almindeligt fire-leder kabel, kombineret med Fibra, viser helt usædvanlige egenskaber.

Op til 2.000 meter tilslutningsmuligheder, kompatibilitet med alle typer enheder, 60 timers drift af et system bestående af 30 enheder på et backup-batteri, avanceret anti-sabotage, fotobekræftelser, øjeblikkelige meddelelser, problemfri installation og fjernkonfiguration gennem en app — alt, hvad der var muligt i trådløs Ajax, er nu tilgængelig med ledninger og Fibra.

Fibra-teknologi på et øjeblik – Fm Sikring – Ajax-Alarm

Trådløs oplevelse i en kablet forbindelse

På det fysiske plan ligner Fibra en busforbindelse: Detektorer er forbundet til et kontrolpanel med et firelederkabel. Den virkelige revolution er dog skjult på softwareniveau. Fibra kommunikationsprotokol har arvet alle fordelene ved Jeweller radioteknologi; det kræver minimum strøm til tovejs pakkedatatransmission. Denne funktion giver mere frihed ved installation af systemet sammenlignet med både de analoge og digitale løsninger, der findes på markedet.

En Fibra-linje kan forbinde en detektor eller dusinvis af forskellige detektorer, sirener og tastaturer i enhver kombination

En Fibra-linje kan forbinde en detektor eller dusinvis af forskellige detektorer, sirener og tastaturer i enhver kombination. MotionCam Fibra- detektorer er ingen undtagelse. Du behøver ikke et separat kabel for at modtage billedbekræftelser. De transmitteres over den samme linje, som systemenhederne bruger til at kommunikere hændelser. I Ajax-appen er enheder organiseret efter rum og grupper, uanset deres fysiske forbindelse til en hub. Det betyder, at sikkerhedssystemet har både fysisk og digital arkitektur.

Flere Fibra-linjer gør det muligt for ledningerne at gå ad en bekvem og sikker rute

Flere Fibra-linjer gør det muligt for ledningerne at gå ad en bekvem og sikker rute og justerer derefter systemets digitale arkitektur i PRO-appen. Med en sådan fleksibilitet og en længdemargin på 2 km, uanset om du beskytter en bygning i flere etager eller flere bygninger, behøver du ikke at komplicere dit system med signalforstærkere eller ekstra strømforsyninger.

Tilladt Fibra-linjelængde sammenlignet med industriens gennemsnitlige trådlængde

Fibra-kommunikationsprotokollogikken sikrer kollisionsbeskyttelse: selv 30 detektorer, der er tilsluttet én linje, vil kommunikere stabilt, selv mens de udløses samtidigt. Alarmer sendes på 0,15 sekunder.

Hidtil uset energieffektivitet

Takket være Fibra forbruger detektorerne snesevis af mikroampere. Det er 100 gange mindre end branchegennemsnittet for digitale kablede detektorer. Dette lave strømforbrug gør det muligt at tilslutte flere enheder med en enkelt linje og muliggør længere kablede forbindelser. Dette skyldes logikken i protokollen, der arvede de vigtigste juvelerfunktioner.

Fibra kommunikation er organiseret efter TDMA princippet. Hver enhed er tildelt en kort tidsramme til at udveksle data med en hub. Resten af ​​tiden er deres kommunikationsmoduler inaktive. Dette reducerer strømforbruget betydeligt og hjælper med at undgå interferens, selv når flere enheder kommunikerer samtidigt.

Tidsintervaller er organiseret, så alarmer transmitteres øjeblikkeligt. 
Hvis detektoren ikke reagerer, gentager hubben anmodningen to gange mere, og giver derefter brugerne og sikkerhedsfirmaet besked om tabet af enheden.

esultatet er den enestående systemautonomi i tilfælde af blackout. 30 kablede Fibra-enheder vil køre i 60 timer på et 7 Ah backup-batteri. Dette er 5 gange mere end Grade 2 kræver, og opfylder Grade 3 krav.

Avanceret antisabotage

For at beskytte de overførte data bruger Fibra kryptering med en dynamisk nøgle. Hacking og adgang til data vil tage enorm computerkraft og tid. Det er med andre ord en forgæves indsats. Selv krypterede data skal dog stadig nås. Hver kommunikationssession mellem en hub og en enhed begynder med godkendelse: unikke markører og egenskaber sammenlignes. Hvis mindst én parameter mislykkes verifikationen, ignorerer en hub enhedskommandoerne. Derfor nytter det ikke noget at manipulere eller opsnappe data.

Et Ajax-system overvåger konstant sin status: en hub poller de tilsluttede enheder med den kortest mulige regelmæssighed, automatisk bestemt af systemet. Spændingen på hver enhed overvåges. Hvis ledningen er beskadiget, og strømmen begynder at falde, vil du også modtage en meddelelse. Systemet registrerer øjeblikkeligt en kortslutning på linjen og giver alarmcentralen og brugerne besked. Og når problemet er løst, er der ingen grund til at udskifte sikringerne: systemet vil automatisk genoprette driften.

Desuden vil den kommende OS Malevich-opdatering muliggøre fysisk beskyttelse af Fibra-linjen mod at blive brudt. For at gøre dette skal du forbinde begyndelsen af ​​linjen til den ene hub-terminal og dens ende til den anden. En sådan forbindelse skaber en ringtopologi. I tilfælde af en linjefejl opdeles ringen i to arbejdssegmenter, et sikkerhedsfirma og brugere får besked om hændelsen.

Fibra understøtter ringforbindelsestopologien. 
Med Hub Hybrid kan der være op til 4 ringe i systemet.

Nye funktioner i PRO-apps

Fibra har fuldt ud arvet Ajax trådløse brugeroplevelse. Apps-meddelelser indeholder omfattende information: begivenhedstype, dato, klokkeslæt, detektornavnet, placeringsrummet. På grund af enheders adresserbarhed ved du præcis, hvad der sker i systemet og på anlægget – også selvom et dusin detektorer er tilsluttet en linje. Tilføj hertil MotionCam bevægelsesdetektor fotobekræftelser , og du får maksimal systeminformation og kontrol lige ved hånden.

For at forenkle installationen af ​​Fibra-kablede enheder har vi udviklet specielle softwareværktøjer. Linjescanningsfunktionen finder automatisk enheder, der ikke er tildelt hub’en, og gør det muligt at tilføje dem til systemet – med blot et par klik.

Fibra-linjescanningsgrænsefladen i Ajax PRO-appen.

Den indbyggede stresstest af strømforbrug hjælper med at sikre, at systemet har tilstrækkelig strøm i ethvert scenarie. Efter installation af systemet bruger installationsingeniøren PRO-appen til at simulere det maksimalt mulige strømforbrug: Detektorer giver alarmer, tastaturer aktiveres, og sirener tændes. Hvis systemet består testen, vil det under alle omstændigheder have tilstrækkelig strøm.

Hvis du bruger en integreret PRO Desktop- app til at overvåge Ajax-systemer, er listen over praktiske funktioner suppleret med automatisk systemsynkronisering. Efter installationen og opsætningsprocessen downloades al Ajax-udstyrskonfiguration automatisk fra skyserveren. Kontrolstationsingeniøren spilder ikke tid på manuel overførsel af enheder, hvilket eliminerer mekaniske fejl.

Fibra står for fleksibilitet, pålidelighed og kontrol. Som en del af Ajax-økosystemet har ny kablet teknologi gjort en ensartet brugeroplevelse mulig, uanset forbindelsen mellem enhederne og hub’en. Effektiv hardware og sofistikeret software lagde grundlaget for udviklingen af ​​endnu en Ajax-produktlinje, der satte en ny standard i sikkerhedsindustrien.

Ajax Alarm Online Shop - FM Sikring

Skriv et svar